Lil Fyr & Niel – Tørstig *****

Den ene kender du som medlem af netop opløste PULS, og den anden kender du som TV-vært på programmer som Boogie og Voodoo. Nu er Niel Baarsby og Jeppe Voldum teamet op, sammen med producerne ANTHM og lavet singlen “Tørstig“.

Et nummer som lugter langt væk af drengerøve som har haft én stor fest under tilblivelsen af nummeret. Men samtidig er det også et nummer, hvor man sagtens kan hører at der er en vokalistisk debutant med.

At Niel har en af de federe stemmer i den danske musikbranche, bør der ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved. Men for debutanten Jeppe “Lil Fyr” Voldum, der imod…  Ja der skal forsat tilbringes nogle timer i øvelokalet.

Singlen hedder “Tørstig“, og er som nævnt før et drengerøvstrack spækket med snak om damer, og hvor vilde de er til at bl.a. scorer dem. Samt hvor vilde damerne er med dem.

Vokalerne går ikke ligefrem stærkt, men alligevel er det beat som for det første er mesterligt udført af producerne Liljay (Jacob Simonsen fra PULS) og Sir T, men samtidig også giver lytteren tro om, at der et nummer i højeste gear. Der er lavet en genial sample med en kvindelig stemme, som flere gange i løbet af tracket passer perfekt til teksten (hvilket selvfølgelig ikke er en tilfældighed).

Niel Baarsby, som var rapperen i PULS, leverer her en vokal som er endnu dybere end den i forvejen mørke stemme som han tidligere har lagt på diverse tracks. Der er heller ikke så forfærdelig meget rapper over dette, men han har stadig formået at få det hele til at lyde rigtig godt.

Jeppe Voldum er som tidligere nævnt til dagligt TV-vært. Og denne, for hans vedkommende, debut er ikke noget at råbe hurra for. Hans del af vokalen er til tider noget som man tror i realiteten er ment som, for at sige det lige ud, en joke. Det lyder ikke just fantastisk og på nogle tidspunkter venter man så ment bare på, at Niel igen tager over. Men “øvelse gør mester”, og hvis han virkelig vil det, så skal stemmen nok kunne finpudses så meget, at det en dag vil lyde udemærket. Men den dag er nok langt ude i fremtiden.

Samlet set er det et nummer som der lyder godt, men hvor der for Lil Fyr, skal trænes væsentligt for han kan kalde sig for dansk musiks Big Guy. Men en fantastisk instrumental af ANTHM samt Niels vokal, gør nummeret værd at hører på, og det kan sagtens sættes på repeat igen og igen.

Tørstig udkommer mandag den 8. juli på iTunes, Spotify o.l.

Tørstig ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.