Emilio – Ung, Frisk & Dum (feat. Faraz) ****

Han har i et stykke tid været et hit på Youtube blandt mange unge piger efter udgivelsen af “Oser Af Sex” sidste år. Men nu er den unge sanger Emil Vahl klar til at slå sit navn helt fast.

Under sit kunstnernavn Emilio har han været elsket så vel som hadet af de yngre musikelskere. Men hvor om alting er, så har han formået på knap et år fået omkring 2,5 million views på Youtube.

Men nu har han teamet op med den århusianske sanger/rapper Faraz der for et par år siden udgav hittet “Robot“, men som har dog været i  en form for dvale på det musikalske plan det sidste års tid, efter hans featuring på Khanis single “Bartender“. Og da vi spurgte ham om, hvad det var der fangede hans opmærksomhed ved dette nummer var svaret; “Jeg har de sidste 2 år af mit liv brugt en del tid på, at være i byen med drengene. Vi er bare altid på! Friske på alt, og med alkoholen i blodet så er der ingen begrænsninger for at te sig dumt og ha’ det sjovt samtidig. Det var der det der fangede mig, at Danmarks ungdom går under kategorien “Ung, Frisk og Dum“.”

Den nye single hedder altså “Ung, Frisk & Dum” og oser af fest, farver og ikke mindst en ordentlig skovlfuld autotune. Emilio siger det selv i omkvædet, at han skruer sin autotune på, men der blev nok skruet lige lovligt meget op for den i studiet.

Det mest positive ved nummeret er nok netop featuringen Faraz. Han laver broen til omkvædet samtidig med han har et vers selv. Men ved ham, er der desværre igen skruet ALT for højt op for indholdet af autotune. Faraz’ vers ligger hele nummeret ned, og her viser han, at han i realiteten er niveauer højere end Emilio.

Min IQ den er 0“, en sætning som Emil Vahl selv siger i løbet af nummeret, som man ikke kan give ham andet end ret i med hensyn til hans måde at ligge sin vokal på. For den lyder simpelthen forfærdelig og er på alle måder blevet ødelagt (mere end i forvejen) af den før omtalte store mængde autotune.

Nummeret ender alligevel med at score 4 stjerner. 2 stjerner for beatet som ren faktisk er udmærket, og så 2 stjerner for Farazs medvirken. Han er den eneste vokalmæssigt positive oplevelse ved nummeret.

Ung, Frisk & Dum - Single **** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk