LL Cool J – Authentic ****

Han havde sin storhedstid i 1990’erne hvor han var en af de helt store Hip-Hop stjerner. Men efter en mindre pause, hvor hans musik har stået i skyggen af skuespil, er han nu tilbage for fuld hammer.

Hans borgerlige navn er James Todd Smith III, men TV elskere kender ham nok som Sam Hanna i serien NCIS LA. Men hvis man er tilhænger af Hip-Hop fra 90’erne som virkelig lyder godt… Så kender man ham helt sikkert under kunstnernavnet LL Cool J.

Det nye album bærer titlen “Authentic“, og er musik der kan få en Hip-Hop elsker til at gå i baglås. På den positive måde. For man bliver fanget fra første sekund.

Første singlen fra albummet var nummeret “Whaddup” som der har Chuck D, Travis Barker og Tom Morello med som featuring. Nummeret blev første gang spillet live da LL Cool J var vært på Gramma Awards 2013 tidligere på året. Travis Barker er en af de hurtigste trommeslagere og han har selv haft stor succes med hans album “Give The Drummer Some“, og på dette nummer får de da også et par eksempler på hans talent. James Smith selv leverer da også selv en rimelig præstation, men albummets absolut bedste nummer er det dog ikke.

Den titel får nummeret “We Came To Party” ubestridt. Nummerets første 15 sekunder indbyder til en stille kærlighedssang, men med ét er der dømt party all over. Det er et nummer som er tæt på at kunne betegnes som et af LL Cool Js bedste udspil nogensinde. Og når ja så er der da også lige Fatman Scoop og Snoop Dogg med som featurings. Fatman Scoop tilfører ved hjælp af hans vokal i baggrunden hele nummeret igennem, en fed fest stemning til tracket.
Snoop Dogg har et enkelt vers, som han med erfaring og genialitet kommer rigtig godt igennem.

Albummet er en meget varieret, da der både er plads til party sange som “We Came To Party“, men der er også fundet plads til rolige sange, der er helt nede i tempo. Men det er absolut godkendt, men der er sneget sig lige rigeligt meget sukkersødt, stille musik med.

Tracklist:
01. Bath Salt
02. Not Leaving You Tonight (feat. Fitz & The Tantrums & Eddie Van Halen)
03. New Love (feat. Charlie Wilson)
04. We Came To Party (feat. Snoop Dogg & Fatman Scoop)
05. Give Me Love (feat. Seal)
06. Something About You (Love the World) (feat. Charlie Wilson, Earth, Wind & Fire & Melody Thornton])
07. Bartender Please (feat. Snoop Dogg, Bootsy Collins & Travis Barker)
08. Whaddup (feat. Chuck D, Travis Barker & Tom Morello)
09. Between the Sheetz (feat. Mickey Shiloh)
10. Closer (feat. Monica)
11. Live For You (feat. Brad Paisley)
12. We’re the Greatest (feat. Eddie Van Halen)
13. Waiting On You (feat. Babyface & Noelle Scaggs)
14. Jump On It
15. Take It (feat. Joe E. Lewis)
16. Remember Me (feat. Alicia Myers)

Cover **** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk