Clemens – Fire Sæsoner – Del 1*****

Han har i mange år, været en del af Danmarks Hip-Hop elite. Men alligevel er det lykkes ham, at være bedre og mere veloplagt end nogensinde før på den nye EP “Fire Sæsoner – Del 1“. Planen er klar, der skal udgives 4 EPer på to år. Og en bedre start på den mission end den han levere her, er nærmest umulig.

Fire Sæsoner – Del 1” indeholder 6 numre, hvoraf det ene er den forudgående single “Har Du Noget At Sige” (som du kan læse en anmeldelse af her; https://www.poplish.dk/?p=1958). Men ikke nok med den “normale” version, så er der også en street version, at finde på EPen.

Det eneste nummer som der ud fra sangtitlerne har en decideret featuring, er “Kun Øjeblikket Bli”r (Sidste Gang)“, som har sangeren Murro (var featuring på Ukendt KunstnersKøbenhavn“, og er også at finde på Topgunns kommende plade) med på omkvædet. Dette nummer, er samtidig EPens bedste, efter en hård kamp mod “Speederen I Bund“.

På “Kun Øjeblikket Bli”r (Sidste Gang)” leverer Murro et rigtig godt omkvæd. Med en meget lys stemme som lyder meget hæst på dette nummer, så er det lige før, at man får gåsehud når omkvædet kommer. Men Clemens selv skal i den grad heller ikke snydes for et skulderklap af de helt store. For med den lyrik, og det flow som han lægger på det her track, så sidder man måbende tilbage. For på fornemmeste vis får han blandt casino online andet i andet vers, titlerne fra hans seneste mange hitsingler, puttet ind uden det lyder mærkeligt.

Speederen I Bund” er som titlen også hentyder til, et nummer med masser af tempo. Hvis nummeret var indspillet i en bil, så ville speederen helt sikkert, være gået igennem gulvet. Man får for alvor hørt hvor hurtigt et flow Clemens kan diske op med. Og det går ikke stille for sig.

Der er dog ét nummer på pladen, som skilder sig ekstra meget ud, og det er desværre ikke på den gode måde. Nummeret “Blå Verbaler“s omkvæd, er, for at sige det ligeud elendigt. Det lyder som om, at alt udstyr er blevet ramt af et lynnedslag og derefter gået i hak.

Men ser man bort fra det, så er “Fire Sæsoner – Del 1” et album der er på grænsen til det geniale. Og så kan man da kun glæde sig til, at der inde for de næste par år udkommer 3 mere af slagsen.

Tracklist:
01. Ta” Det Tilbage
02. Speederen I Bund
03. Har Du Noget At Sige
04. Kun Øjeblikket Bli”r (Sidste Gang) [Feat. Murro]
05. Blå Verbaler
06. Har Du Noget At Sige (Street Vision)

Fire Sæsoner - Del 1 - EP***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk