Marie Key henrykte et udsolgt Fermaten*****

20 minutters opvarming, og 75 minutter med eget musik. Det var alt hvad den succesfulde Marie Key skulle bruge for, at spille et totalt udsolgt Fermaten i Herning op til dans.

Det var en utrolig kort opvarmning, som kun bestod af 5 numre, men alligevel kunne upcomming bandet De Dødelige (som er klar med deres første single en gang i maj), give en hver blandt publikum gåsehud med forsangeren Andreas Ringbloms meget atypiske og  dog stadig utrolig gode vokal.

Herefter skulle det ellers feststemte publikum slå 25 minutter ihjel, hvilket der til irritation for nogle af disse, var lige i overkanten. Men da klokken slog 21:45, trådte aftenens hovedperson på sædvanligvis ind på scenen iført et sort jakkesæt, slips, og sorte laksko (dog med et lille paliet twist i bedste Michael Jackson stil). I selskab med bandet bestående af Andreas Sommer (som normalt er en del af Stoffer & Maskinen), Anders Bach og Mads Andersen, startede der herefter ellers en koncert bestående med en samme god musik, et feststemt publikum, og en alt i alt vellykket præstation af den unge sangerinde.

DSC_0256

Om koncerten havde Marie Key selv følgende at sige da vi, efter hun havde signeret plakater, CD’er o.l. til mange blandt publikum efter koncerten, fangede hende: “Jeg var overrasket over, at der var en så sindssyg god stemning. Ikke fordi jeg ikke havde regnet med det, men det var faktisk ret vildt. Der var mange der sang med, og som dansede rundt

Selvom det utrolig gode spillested Fermaten var fyldt til bristepunktet, så formåede publikum altså, som Marie også udtrykker, at danse rundt til hendes i forvejen til sådan en lejlighed dansevenlige musik.

At hun har en meget bred fanskare mht. aldersgruppen på hendes fans, var heller ikke til at tage fejl af. For med tilskuere fra ca. 10 år og så helt op til omkring 60’erne, så kom det tydeligt til udtryk, at man uanset alder, kan blive fanget af Marie Keys karakteristiske vokal.

DSC_0352

Nærvær mellem Marie og publikum manglede bestemt heller ikke. Flere gange mellem numrene fik de hele historier om numrene af vide. Det har en ekstrem god effekt, da man af den grund virkelig lytter efter når hun så spiller nummeret.

På de 75 minutter som koncerten altså varede, nåede man hele “De Her Dage” albummet igennem, som lige pt. stadig har hæftig airplay på diverse radiostationer. Der blev dog også plads til et par enkle tracks fra det første album “I Byen Igen“.

Og nå ja, så blev det hele afsluttet med Marie Keys fantastiske cover af L.O.C.s nummer “Langt Ude“, som satte punktummet for en absolut godkendt kncert.

DSC_0444 ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk