Puls – 1 *****

Der er løbet enormt meget vand under broen, siden de to københavnske drenge Micky Skeel og Niel Baarsby sammen med vennen Jacob Simonsen startede duoen PULS. Deres første single bar titlen “Superstar“, og det må man sige, at de nu selv er blevet blandt specielt den unge generation af danskere. Nu er de så klar med deres første album efter de har udgivet én EP og 7 singler, opnået 13 millioner views på Youtube og fået over 50.000 fans på Facebook.

Albummet bærer den enkle og lidt uinteressante titel “1“. Men uinteressant er pladen dog slet ikke. Den indeholder 10 stærke popnumre, som ren faktisk alle sammen har hit potentiale. De har en utrolig evne til, at lave tracks der lyder godt når det er op i tempo, men bestemt også når de er helt nede i tempo, med akustiske vibes.
Samtidig er det også utrolig fedt hvordan de blander Niels rapflow med Mickys mere poprelaterede stemme. Det giver en rigtig god kontrast til hinanden, der ved en sammensættelse som denne giver en fantastisk konstalation.

Da vi spurgte Puls til, hvad deres egen vision var med pladen sagde det at: “Vi ville bare lave 10 popnumre, som er popsange. Noget som folk kan synge med på, og så er det kvalitet. Vi er ligeglad med hvad folk så mener, vi ville bare lave en popplade. Vi laver det vi har lyst til at lave

Man kan hurtigt og nemt, konkludere at pladens tema er det følsomme emne kærlighed. 9 ud af pladens 10 numre omhandler følelser og situationer der på en eller anden måde, relatere til kærligheden og hvad der dertil hører til.

Denne gang har de dog ikke (som det var tilfældet på EP’en “Platin“) gemt en kaninen i hatten i stil ala’ Ole Henriksen. Der er ren faktisk ikke én eneste featuring med på “1“. Så er det ren og skær Puls musik som du får for pengene.

Albummet har to tracks som man kan kalde for “de bedste”. Det er 10 udemærket numre, men “Mine Øjne” og “New Jersey” har lige det, der hæver dem over de andre.

Micky og Niel mener dog selv, at pladens bedste track er nummeret “Single“.
Det har bare et eller andet der knepper det hele. Det er pisse fedt. Derfor er det også den vi spiller lige nu når vi er ude og optræde. For det der med, at spille et nummer folk ikke kender, det får en til ligesom at få den følelse af “kan de overhovedet lide det her” igen“.

292Puls til Danish DeeJay Awards 2013 hvor de bl.a. optrådte med nummeret “Single

Mine Øjne” er et af de numre som er mest nede i tempo, og ligner mest af alt “Stjerneskud” fra deres EP rent opbygninsmæssigt. Det er en stille melodi, som dog i omkvædet bliver vækket til live, og kommer op i et højere gear. Samtidig får man virkelig af hører, hvilke rigtige gode vokaler de to drenge besidder. Den handler om, at være så forelsket, at man ikke ser andet den ene personer når man lukker øjnene.

New Jersey” er derimod oppe i tempo, med et fremadstormende elektronisk beat, som dog imodsætning til “Mine Øjne” falder i tempo, når sangen rammer omkvædet. Man kan ikke rigtig se dette nummer, som andet end et radio- og klubhit som kan sætte den ene fest efter den anden i gang.

Da vi snakkede med dem, spurgte vi dem om hvad forskellen var mellem Puls der startede for 3-4 år siden, og på Puls i dag. Dertil lød svaret, “Vi er blevet mere bevidste om os selv, (…) vi er ikke smarte drenge der render rundt med solbriller. Vi er bare to drenge der godt kan lide og lave musik og fyre den af.” 

Og fyre den af, det gør de i hvert fald på “1“, og albummet ender helt sikkert med, at blive en succes. Det er fyldt med samme der som sagt har hit potentiale stort set alle sammen. Så mon ikke de famøse 50.000 Facebook fans, snart bliver til et højere antal?

1udkommer over alt (både fysisk og digitalt) mandag den 15. april.

Trackliste:
01. Ild I Mit Liv
02. Heartbreaker
03. Single
04. Mine Øjne
05. Hvorfor Vil Du
06. Dit Kys
07. Forelsket
08. Fodspor
09. New Jersey
10. Stadion

482053_10151270527722924_223529162_n ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk