Baya – Guld (feat. Orgi-E & Bai-D) ******

Han har tidligere lavet mixtapet “Like We Never Left” sammen med DJ Phill. Et mixtape med 58 korte numre som både bød på remixes, covers og egne sange. Det mest kendte fra det mixtape var nummeret “Ruller Med Bachir (feat. Orgi-E)” . Men nu er upcomming rapperen Baya, klar til for alvor at indtage den danske rapscene.

I januar udgav han sin første single ved navn “Grind På“, og den seneste månedstid har han tournéret sammen med Suspekt medlemmene Orgi-E og Bai-D samt Jooks, på Orgi-EsKlamfyr Tour“. Og netop de to Suspekt rappere udgører da også featuringsne på den kommende single som bærer titlen “Guld“.

Den har i skrivende stund, fået næsten 7500 views på Youtube på under 24 timer, hvilket også giver en indikation på, at det her… Det kommer til at være en succes.

Nummeret har et tung beat, som dog har et twist i form af en lys gentagende lyd hele vejen igennem. Det får det til at lyde undergrundsartigt, samtidig med det ikke bliver for dystert.

Første vers bliver lagt af Emil Simonsen aka. Orgi-E, som nok må betegnes som en af Danmarks bedste rappere. Hans flow på dette nummer, er ligesom det som mange gange før har været, upåklageligt. Samtidig har han bare en stemme, som får nærmest alt til at lyde hardcore og er en fryd for ørene.

Andet vers står Bai-D for. Han har en meget mørk og “ond” stemme, som dog alligevel lyder virkelig fedt. Og han har skrevet et vers, som i den grad handler om hvordan det er, at leve uden nogen form for retningslinjer på grund af rigdom.

Et tema så hele nummeret handler om. Omkvædet består udelukkende af gentagelse af sætningerne “Penge er svage, guld holder værdig. Guld er kvalitet, ikke jeres plastik shit“.

Tracket sluttes af et lige så fedt vers af dets “forfatter” Baya. Han har en stor fremtid hvis han kan holde det niveau som han viser på dette nummer. Den måde hvorpå han blander dansk og engelsk i sine tekster, er intet mindre end suplimt, og man kan ikke vente til, at der kommer et evt. album, eller flere singler.
De tre drenge fra “1. Holdet” som de (og ikke mindst Jooks) betegner sig selv, har her fået lavet et ultra fedt Hip-Hop/Rap nummer, som i den grad kan høres igen og igen, og så lige én gang til!

Guld” kan købes på iTunes, Spotify osv. fra mandag d. 8. april

534075_140726736106949_1833360195_n ****** (6/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Grøn Koncert i Kolding: Gennemsnitligt godt

I Kolding stod solen fredag højt på himlen, og...

Kæmpe katastrofe i Tivoli: Chaka Khan til Fredagsrock

Normalt er Tivoli midt i København lig med høj...

Springsteen er stadig The Boss – men ikke uden ridser i lakken

AF BRIAN MOGENSEN Ligesom sin 70 år gamle Fender Esquire...

Pink kronede sig som den nye baronesse af Parken

Skrevet af Jesper Albæk Poulsen Alecia Beth Moore kan som...

Foo Fighters hyldede rocken på Roskilde Festival

“Are you fucking ready?!” råbte Dave Grohl i staten...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.