Pede B – Over Askeskyen 2 *****

Det er ikke mere end ét år siden, at Pede B i samarbejde med DJ Noize udgav sit 4. studiealbum. Et album som blev navngivet “Over Askeskyen“. Og nu altså kun et år efter, er de to garvede musikere klar med opfølgeren med titlen “Over Askeskyen 2“.

Pede B og DJ Noize mødte hinanden da de begge havde en stor hovedrolle under MCs Fight Night som er en freestyle rap konkurrence. Pede B har tidligere vundet den 3 gange (som den eneste), og DJ Noize var i flere år DJ under arrangementerne. Dj Noize har i mange år været en af de største DJs i Danmark og hans stil minder meget om den som den populære DJ Static har. Derfor var det da også en speciel oplevelse for Pede B at måde ham for første gang da han som 17-årig for første gang stod i MCs Fight Night ringen.

Det var nærmest psykadelisk at møde Kim (DJ Noizes rigtige navn) dengang! Jeg havde simpelthen hørt hans show så meget og brugte fx min avisrute i 7. klasse på at høre hans mixshow igen og igen og igen på min walkman. Al min musiksmag dengang var vel i en eller anden grad sammensat af, hvad DJ Noize smed på pladespillerne inde på P3 hvor han dengang var radiovært. Så det at lave musik med ham nu, er vel nærmest en musikalsk cirkel der sluttes.

Forud for albummet har Pede B udgivet singlen “Efter I Morgen“, et nummer som er taget direkte fra den rolige Hip-Hops øverste hylde. Den har ikke fået det helt store antal af views på Youtube, men det er en klar fejl. Den er stille og rolig, samtidig med at Pede B viser hvor fedt et flow han kan levere.

Andre gode tracks på pladen, er numre som “Når Det Nok“,  “Møder Mig” og “En Ny Dag Truer“. Især sidste nævnte er en decideret genialitet!

En Ny Dag Truer” er et nummer som man aldrig kan blive træt af. DJ Noize har produceret et fantastisk roligt, og alligevel livligt beat, som får Pede Bs lyrik til at fremstå som poesi. Teksten er noget som virkelig giver mening, og som man kan forholde sig til. Der er altid en ny dag til at gøre tingene godt igen, og man skal ikke opgive det hele, fordi man har en dårlig dag. Omkvædet bliver vokaliseret af en stemmer som meget nemt kunne være Alex (som bl.a. har lavet sangen “Hvad Nu Hvis” sammen med Nik & Jay). Et virkelig virkelig fedt nummer.

Møder Mig” er et nummer, som handler om en (måske) virkelig episode, hvor Pede B rapper om efterspillet, efter at have slået en fan ned.  Det er et meget sjovt nummer, som ikke kan andet end give én et smil på læben.

Og ser man på albummet som helhed, så er det et smil man sidder tilbage med efter at have hørt “Over Askeskyen 2“. Det er 17 rigtig gode numre, som man kan hører flere gange, og stadig synes er fede. Pede B og DJ Noize viser endnu engang at de hører til i toppen af hver deres liga. Rigtig fedt album!

Over Askeskyen 2” udkommer 8. april på Target Records, men kan allerede høres på Spotify fra 1. april.

Trackliste:
01. Velkommen Tilbage
02. Sig Det Videre
03. Efter I Morgen
04. Onsdag Formiddag
05. Skru Op
06. Radio HDKDB II
07. Det Ville Være
08. Pede Service Announcement 2
09. Miss Danmark
10. Når Det Nok
11. Succes
12. God Stil
13. Turen Hjem
14. Møder Mig
15. En Smule Væk
16. En Ny Dag Truer
17. Afsked

 ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.