Pede B – Over Askeskyen 2 *****

Det er ikke mere end ét år siden, at Pede B i samarbejde med DJ Noize udgav sit 4. studiealbum. Et album som blev navngivet “Over Askeskyen“. Og nu altså kun et år efter, er de to garvede musikere klar med opfølgeren med titlen “Over Askeskyen 2“.

Pede B og DJ Noize mødte hinanden da de begge havde en stor hovedrolle under MCs Fight Night som er en freestyle rap konkurrence. Pede B har tidligere vundet den 3 gange (som den eneste), og DJ Noize var i flere år DJ under arrangementerne. Dj Noize har i mange år været en af de største DJs i Danmark og hans stil minder meget om den som den populære DJ Static har. Derfor var det da også en speciel oplevelse for Pede B at måde ham for første gang da han som 17-årig for første gang stod i MCs Fight Night ringen.

Det var nærmest psykadelisk at møde Kim (DJ Noizes rigtige navn) dengang! Jeg havde simpelthen hørt hans show så meget og brugte fx min avisrute i 7. klasse på at høre hans mixshow igen og igen og igen på min walkman. Al min musiksmag dengang var vel i en eller anden grad sammensat af, hvad DJ Noize smed på pladespillerne inde på P3 hvor han dengang var radiovært. Så det at lave musik med ham nu, er vel nærmest en musikalsk cirkel der sluttes.

Forud for albummet har Pede B udgivet singlen “Efter I Morgen“, et nummer som er taget direkte fra den rolige Hip-Hops øverste hylde. Den har ikke fået det helt store antal af views på Youtube, men det er en klar fejl. Den er stille og rolig, samtidig med at Pede B viser hvor fedt et flow han kan levere.

Andre gode tracks på pladen, er numre som “Når Det Nok“,  “Møder Mig” og “En Ny Dag Truer“. Især sidste nævnte er en decideret genialitet!

En Ny Dag Truer” er et nummer som man aldrig kan blive træt af. DJ Noize har produceret et fantastisk roligt, og alligevel livligt beat, som får Pede Bs lyrik til at fremstå som poesi. Teksten er noget som virkelig giver mening, og som man kan forholde sig til. Der er altid en ny dag til at gøre tingene godt igen, og man skal ikke opgive det hele, fordi man har en dårlig dag. Omkvædet bliver vokaliseret af en stemmer som meget nemt kunne være Alex (som bl.a. har lavet sangen “Hvad Nu Hvis” sammen med Nik & Jay). Et virkelig virkelig fedt nummer.

Møder Mig” er et nummer, som handler om en (måske) virkelig episode, hvor Pede B rapper om efterspillet, efter at have slået en fan ned.  Det er et meget sjovt nummer, som ikke kan andet end give én et smil på læben.

Og ser man på albummet som helhed, så er det et smil man sidder tilbage med efter at have hørt “Over Askeskyen 2“. Det er 17 rigtig gode numre, som man kan hører flere gange, og stadig synes er fede. Pede B og DJ Noize viser endnu engang at de hører til i toppen af hver deres liga. Rigtig fedt album!

Over Askeskyen 2” udkommer 8. april på Target Records, men kan allerede høres på Spotify fra 1. april.

Trackliste:
01. Velkommen Tilbage
02. Sig Det Videre
03. Efter I Morgen
04. Onsdag Formiddag
05. Skru Op
06. Radio HDKDB II
07. Det Ville Være
08. Pede Service Announcement 2
09. Miss Danmark
10. Når Det Nok
11. Succes
12. God Stil
13. Turen Hjem
14. Møder Mig
15. En Smule Væk
16. En Ny Dag Truer
17. Afsked

 ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk