Lil Wayne – I Am Not A Human Being 2 *****

I 2010 udgav succes rapperen fra New Orleans Dwayne Carter Jr., bedre kendt som Lil Wayne albummet “I Am Not A Human Being“. I 2011 udgav han så albummet “Tha Carter IV“. Men nu hvor vi skriver 2013, er han klar med en efterfølger til det millionsælgende album med titlen “I Am Not A Human Being 2“.

Lil Wayne har aldrig været en rapper, som ligger fingre imellem hvad han mener, hvilket i den grad tidligere er kommet til udtryk i hans tekster. Men samtidig er han også en rapper, som på bedste vis kan fortælle en historie som har haft efterspil i hans eget liv. Det så man senest et eksempel på med nummeret “Man In The Mirror” fra “Tha Carter IV“.

På “I Am Not A Human Being 2” ser vi en Lil Wayne i topklasse. Men dog også en Lil Wayne som til tider forvilder sig ud på lidt for dybt vand. Når han holder sig til at rappe, er der ingen der kan tage hans abnormt store talent fra ham. Men når han så på nogle numre nærmere står og skråler, som en anden rockmusiker, ja så går han lidt for vidt.

Albummet bliver sparket igang på flotteste vis. Med nummeret “IANAHB“, får man den rolige side af Dwayne Carter af se. Og med intet andet end et klaver i baggrunden, så lyder hans i forvejen særprægede stemme, virkelig godt.

Der er da også blevet plads til kæmpehittet “Love Me” som gæstes af Drake og Future på albummet. Det nummer behøves vidst ikke en nærmere introdukti0n, end nedenstående video

Drake, og Future er langt fra de eneste gæster fra det etaplerede amerikanske rapslang som er med på albummet. Soulja Boy, 2 Chainz, Dr. Dre, Juicy J og mange flere optræder også på “I Am Not A Human Being 2“.

Et af pladens højdepunkter er nummeret “No Worries” som Detail er med på. Hvad det er der gør, at det lige er det nummer der fanger en, er svært at forklare. For der er andre tracks på pladen, som er langt bedre musikalsk set. Men det har alligevel noget over sig, som gør at man ikke kan andet end elske det.

Men så indtraffer katastrofen desværre for en stund. Nummeret “Hello“, er en sang hvis genre man nok ikke havde gættet Lil Wayne i. Det er intet andet end Rock, og et styks råbende New Orleaner. Det nummer er en decideret katastrofe, og hører man albummet, så bør man egentlig bare skippe det track.

Men heldigvis, så er der numre som “Back To You“, “Rich As Fuck“, og “Hot Revolver“, som i trækker albummet i den rigtige retning.

Lil Wayne udskød for kort tid siden sin planlagte koncert i Tap1 fra 13. marts til 26. oktober grundet det nye udspil. Og hvis man endnu ikke har sikret sig en billet, så skal man skynde sig. For “I Am Not A Human Being 2“, er alt i alt et godt rapalbum med et par enkelte svipsere.

Trackliste:
01. IANAHB
02. Curtains (feat. Boo)
03. Days And Days (feat. 2 Chainz)
04. Gunwalk (feat. Gudda Gudda)
05. No Worries (feat. Detail)
06. Back To You
07. Trigger Finger (feat. Soulja Boy)
08. Beat The Shit (feat. Gunplay)
09. Rich As Fuck (feat. 2 Chainz)
10. Trippy (feat. Juicy J)
11. Love Me (feat. Drake, Future)
12. God Bles America
13. Wowzerz (feat. Trina)
14. Hello (feat. Shane Heyl)
15. Lay It Down (feat. Nicki Minaj)
16. Hot Revolver (feat. Dr. Dre)
17. My Homies Still

 ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk