Lagix – Lagix ****

To drenge som i en alder af henholdsvis 5 og 7 år, finder hinanden i Danmark efter begge familier, er flygtet til det kolde Danmark fra Abu Dhabi og Libanon. Det er historien bag duoen Lagix, som den 29. marts udsender deres andet album. Det første kom i 2007 og havde titlen “Versatile“, og nu er de klar med opfølgeren med det selvbetitlede navn “Lagix“.

Det er en pose blandede bolcher som de to medlemmer Hadi og Mazen har fået samlet sammen. Alt fra kærligssange, Hip-Hop, og til club-sange. Men ikke destro mindre så lyder det (det meste af det i hvert fald) rigtig godt. Specielt tracks som “Perfect” og “Love You” er rigtig gode. Om det så er tilfældigt at lige netop de to sange er start og slutnumrerne på albummet, må vi lade stå hen i det uvisse, men gode… Det er de uden tvivl.

Lagix” er et engelsk sproget album, hvor et par af deres Youtube-hits, er blevet lavet om fra det originalt dansk, til engelsk. Og på dette album beviser de, at det sagtens kan fungere, hvis man laver om på en sang fra dansk til engelsk. Et perfekt eksempel herpå er nummeret “You Don’t Love Me“. Den har lagt på Youtube i en dansk udgave med titlen “Hvor Er Du” i et års tid. Men nu er den blevet omskrevet til engelsk, og det lyder faktisk endnu bedre, end den i forvejen gjorde.

Deres absolut bedste og mest kendte sang er nummeret “Love You“. Det er en ny fortolkning af det nummeret “Awhawk” som er lavet af en af Egyptens største kunstnere gennem tiden Abdel Halim Hafez. Det er en ren kærlighedssang, som emmer af romantik, og ikke mindst kærlighed. Hadi og Mazen leverer her et virkelig virkelig fedt nummer (som bl.a. andet også har været i rotation på de danske radiostationer). De er samtidig de første til at få lov til at lave en anden udgave af nummeret. Og Abdel Hafez (som døde 1977) må uden tvivl, sidde et sted  og blot nyde denne fantastiske fortolkning af hans nummer.

Sjette nummer på pladen hedder “You Control“, og hvad der lige er gået galt på det nummer, forstår jeg simpelthen ikke. Vokalen på nummeret lyder så ekstrem underlig, og det passer på ingen måde til resten af albummet.  For set over hele albummet, så er det et rigtig godt udspil, som dog ryger lidt ned ad pga. et par knap så gode, og én decideret dårlig sang.

Men 4 store stjerner og du kommer helt sikkert til, at hører et nummer eller to fra dette album i radioen.

Tracklist:

01. Perfect
02. Habibti
03. Can’t Let You Go
04. You Don’t Love Me
05. Movin’
06.You Control
07. Enough Said
08. Haterz
09. P.L.T
10. Love You

**** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk