OneRepublic – Native *****

Det amerikanske Pop/Rock band OneRepublic fra Colorado, er klar med deres tredje album med titlen “Native“, som bliver udgivet mandag 22. marts. Det er 4 år siden, at deres seneste album “Waking Up” udkom. Et album som indeholdt hits som “Good Life” og “All The Right Moves“. Og nu er det award vindene band altså igen klar til at indtage den internationale musikscene.

De har forud for albummet, udgivet de to singler “Feel Again” og “If I Lose Myself“. To singler i hver deres ende, af de former for musik som OneRepublic laver. “Feel Again” er en stille sang, som udelukkende består af akustiske instrumenter, og samt Ryan Tedders (forsanger i bandet og producer for bl.a. Adele)  virkelig gode vokal.
Der er en del mere fart og tempo over “If I Lose Myself“, uden at det dog ender fuldstændigt over i kategorier som Clubmusik eller lignende. Det holder sig stadig inde for genren Pop Rock, og det lyder virkelig fedt. Der er i omkvædet en smule elektroniske beat, men igen uden det bliver overdrevet.

En ting som går igen hele albummet igennem, er Ryan Tedders utrolige evne til at skrive gode tekster. Man bliver glad af at hører albummet, og OneRepublic overgår sig selv med dette fantastiske udspil. Og vi snaker altså om en gruppe der også har lavet hits som “Apologize“, “Stop And Stare“, “Say (All I Need)” og mange flere.

Albummet bliver udgivet som både CD og download. CD’en indeholder 12 numre, og samme gør Downloaden. Downloader man det via iTunes, kommer det dog i en “Deluxe Edition“, som indeholder 14 numre + 3 akustiske udgiver af nogle sange fra albummet.

Nummeret “Preacher” må betegnes som albummets bedste. Den får en til at tænke lidt tilbage på “All The Right Moves“, hvor det i starten er en langsom sang, for derefter at gå lidt op i tempo, og få flere instrumenter med i omkvædet. Og igen har Ryan Tedder skrevet en rigtig god tekst, som rør en, og ikke mindst får en til at tænke over tingene.

Men lige så god som “Preacher” er… Lige så dårlig er der et par sange som er. Her i blandt nummeret “Au Revoir“. Det er et nummer som når den tid kommer, kunne være med på en opsamling med titlen “Kedeligste Sange I Det 21. Århundrede“. Den er kedelig, og det med meget stort K.

Men hvis man ser bort fra et par upser, så er det et rigtig godt album, som fortjener 5 stjerner. Det har været et ventet album, og det har været ventetiden værd.

***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk