Justin Timberlake – The 20/20 Experience ****

And he’s back! Den internationale superstjerne fra Memphis, Tennesse i USA, er efter 5 års pause fra musikken, tilbage med et nyt album. I de 5 år har han, medvirket i flere store spillefilm, men nu er han altså tilbage i hans “rette element” med albummet “The 20/20 Experience“. Vi snakker selvfølgelig om popstjernen Justin Timberlake.

Singlerne “Suit & Tie” og “Mirrors” som er udkommet forud for albummet, har hentet store roser verden over, og JT fans har været elektriske for at få fingrene i det nye album. Og de har i den grad noget at glæde sig til. Albummet udkommer på mandag den 18. marts, så de håbefulde fans skal snart ikke vente længere (men kan du alligevel ikke det? Så kan du lige nu hører albummet eksklusivt på iTunes).

Albummet indeholder 10 virkelig fede numrer. Men selvom der er 10 numrer, så tager det alligevel over én time, at hører albummet igennem. Det er rimelig utraditionelt, men det er også de færreste albums, som kun har 2 tracks som er under 6 minutter lange, og hele 7 sange der er over 7 minutter lange. Dette er både godt men også skidt.

Det postivie ved det er, at man virkelig får noget for pengene, og man i får lov at nyde Justins fede stemme længere tid end på et traditionelt album. Men sange går også hen og bliver virkelig ensformelige, og langtrukkende. Sange som “Strawberry Bubblegum” og “Let The Groove Get In” virkelig f.eks. have været fantastiske numre som ville kunne fange stort set alle musikelskere. Men alligevel ender det ud at være to tracks, som man hellere vil springe over. Simpelthen fordi det er det samme og det samme hele vejen igennem.

Dog er der også to af de lange numrer som stadig er fuldstændig fantastiske. Albummets startnummer “Pusher Love Girl” er den ene af disse. Den har en fængende melodi, som der på trods af den lange spilletid, ikke bliver irritende, at hører på. Samtidig er det en fantastisk stemme som Justin disker op med, på dette nummer som er en genial albumsindleder. Den giver virkelig appetit på mere.

Den anden er singlen “Mirrors“, som allerede har været spillet i radioer verdenen over. Den har ligeledes en fantastisk melodi. Det specielle denne er bare, at den på et tidspunkt går fuldstændig død i 2-3 sekunder. Her får man lige tanken “Når det var så den sang”, men så genoptages sangen i et andet tempo, hvilket er et virkelig fedt tvist.

Det er i det hele taget et godt, og dejligt pop album som har nogle utrolig gode sange. Desværre er der to-tre stykker, som ødelægger det perfekte billede, ved at være utrolig lange.
Men det er dejligt at se Justin Timberlake tilbage på musikscenen, og vi håber i hvert fald herfra, at han forbliver i hans rettte element.

The 20/20 Experience” udkommer mandag den 18. marts på iTunes, Spotify, Rdio o.l.

Tracklist:

01. Pusher Love Girl
02. Suit & Tie (feat. Jay-Z)
03. Don’t Hold The Wall
04. Strawberry Bubblegum
05. Tunnel Vision
06. Spaceship Coupe
07. That Girl
08. Let The Groove Get In
09. Mirrors
10. Blue Ocean Floor

**** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk