M.I.L.O – Set Indefra *****

Hvis du ikke allerede kender til navnet M.I.L.O, så vil du aldrig glemme det igen, hvis du hører hans nye album “Set Indefra“.

M.I.L.O udgav sit debutalbum “Min Sidste Time” for tre år siden, kort tid inden han skulle udstationeres i Afghanistan som soldat. På det album kunne man finde sange som “Farvel Til 09” og “Smølfer På Himlen“, to sange som tilsammen har fået over 500.000 tusind views på Youtube. Og det med god grund.

For M.I.L.O har et vildt flow og spytter rim som kunne gøre ham til en del af rappens elite i Danmark. Han burde ren faktisk være en del af rappens elite. Hans tekster har aktualitet, man kan forholde sig til dem, og så handler de stort set allesammen, om noget som sker rundt omkring i det danske land.

Nummeret “Farvel Til 09” har klart været M.I.L.Os største nummer som blandt andet, har ført ham forbi “Go’ Aften Danmark“. På det nye album kan man, finde en forsættelse til hittet. Denne gang hedder nummeret “Farvel til 10“. Og lige som “Farvel Til 09“, så handler “Farvel Til 10” om livet som udstationeret soldat, og om hvordan det påvirker ham selv, og ikke mindst familien. Musikvideoen har i skrivende stund, fået lige knap 45.000 views på Youtube på kun 5 dage.

Farvel Til 10” er sammen med nummeret “Snakker Med Mig Selv” albummets bedste nummer.

Snakker Med Mig Selv” gæstes af to rappere fra Vestegnen, som til dagligt er en del af gruppen Kaliber (som vandt Karriere Kanonen i 2012). Nummeret handler om at have opgør med sig selv, og at man nogle gange bare gerne vil lukke sig inde. Dette nummer er bare genialt. Det lyder for fedt og teksterne fra alles side er skrevet utrolig godt.

Det eneste som rent faktisk gør, at dette sublime rapalbum ikke får de ultimative 6 stjerner, er at det til tider er umuligt at hører hvad Martin Hoffmann Milo (M.I.L.Os borgerlige navn) rapper. Det forsvinder simpelthen i beatet, og det kan være utrolig frustrerende.
Men 5 store stjerner og en opfordring til ikke at snyde jer selv for et topklasse album.

Trackliste:

01. Intro
02. Kriminel
03. Set Indefra
04. Lommefilosofi
05. Byens Konger (feat. Tobi Crack)
06. Snakker Med Mig Selv (feat. Livid, Face It)
07. Lucky Luke
08. Numero Uno
09. De Ved Ikk’ Hvordan
10. Farvel Til 10
11. Slut Med At Kigge Tilbage (feat. Taiga)

 ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk