Nik & Jay – Copenhagen Pop Cartel EP *****

Så landede den. Nik & Jays første EP, og ikke mindst første gang hvor de udsender en plade, udelukkende bestående af engelsksprogede numre. Der har været utrolig store forventninger til de to københavnske popdrenge, og med to forudgående singler, og et nummer, som kunne downloades gratis i en kort periode. Blev disse forventninger bestemt ikke mindre.

Første singlen “United” strøg nærmest direkte ind på toppen af iTunes Top 10. Den blev spillet ustandseligt i radioen, og danskerne elskede den. Det er da også den der starter EP’en med titlen “Copenhagen Pop Cartel“, og det gør, at man allerede fra start bliver fanget.

Herefter følger nummeret “Ocean of You“, som har besøg af ingen ringere end Søren Huss. En featuring som man bestemt ikke havde set komme. Men ikke destro mindre, så fungere det decideret perfekt sammen med Nik & Jay. Det er et stille beat, som hvis man sammenligner det med et tidligere Nik & Jay nummer (ren tempo mæssigt), så ligner det mest “Engle Eller Dæmoner” fra deres seneste album af samme navn. Nummeret her er klart EP’ens bedste, og det får selv de mindste nakkehår til at rejse sig.

Tredje nummer hedder “Lights Down Low“, og er i modsætning til “Ocean of You” helt oppe i tempo. Samtidig har omkvædet (som vokaliseres af en ukendt kvindestemme) nogle dub-/popstep lignende vibes, gør nummeret ideelt for DJs og diskoteker.

Det sidste ikke før udgivet nummer på EP’en er nummeret “Wn&jgm“. Dette nummer har en meget lang og mærkelig intro, inden en en mørk og dyb stemme med sætningen “Copenhagen pop cartel” sparker nummeret i gang. Herefter ender nummeret med faktisk at blive meget godt.

Numrene “Live 4 Today“, “United” og “Clappin’” som fuldender albummet, kan du læse en anmeldelse af på de tre nedenstående links:
Clapping’“: https://www.poplish.dk/?p=1514
United“: https://www.poplish.dk/?p=1343
Live 4 Today“: https://www.poplish.dk/?p=1061

Nik & Jay nu på engelsk. En stil som de hjertens gerne må forsætte med. For de har aldrig været bedre, og man ærger sig over at der kun er 6 tracks på EP’en.
Og så kan de to drenge opleves live i Vega i København, og på Train i Århus henholdsvis 11. og 12. april. Inden de drager på festivalsturné og ikke mindst tager landet rundt med Grøn Koncert 2013.

 ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk