Interview med Sukker Lyn

Han udgiver på mandag sit debutalbum, og med to forudgående singler er Cheff Records artisten Sukker Lyn klar til at indtage Danmark. Vi har haft en lille snakke med ham, forud for udgivelsen på mandag.

Hvordan er det, at være en del af et så succesfyldt pladeselskab som Cheff Records pt. er?
Det føles selfvølgelig fedt, at vi har vind i sejlene fortiden. Men jeg tænker ikke så meget på det som et pladeselskab men mere som et hold af kammerater der hjælper hinanden med at få vores musik frem.

Hvor kommer navnet “Sukker Lyn” fra?
Jeg hedder Lazar i virkeligheden. Men det har folk åbenbart svært ved at udtale. Så folk kaldte mig lazer, lyn, lynild osv. Og så var jeg helt vildt med en gammel reggae sanger der hed Sugar Minott, og så blev det til Sukker Lyn.

Dit album “Megaflex” har release på mandag. Hvad synes du selv om albummet?
Jeg synes “Megaflex” er et album der har det vildt, det larmer, men har vibe. Det er dumt men har også en helvedes masse sjæl. Albummet har en masse elementer som man ikke har hørt i dansk musik både beat mæssigt og rap mæssigt. Så jeg er skide stolt af det, og så glad for at det endeligt er fædig

Kidd (som også er featuring på pladen) har jo før sagt, at det kun tager ham 5-10 minutter at skrive en tekst. Er det så nemt for alle på Cheff Records? Eller hvor lang tid tager en tekst cirka for dig?
Jeg ved ikke med de andre udover Kidd, men det plejer at tage mig 3-4 timer. Dog laver jeg mine tekster færdige samme dag, da jeg ikke er fan af at vende tilbage til en tekst, da jeg oftest mister følsen for den hvis jeg gør det inden sangen er indspillet.

Håber du på, at den breddere del af befolkningen kommer til at vide, hvem Sukker Lyn er?
Det er ikke grunden til jeg laver musik. Jeg laver musik for at tilfredstille min evige rastløshed, men det lader til at den bliver tilfredstillet, ved jo flere der har en mening om det jeg laver på godt og ondt . Så ja det håber jeg vel på.

Hvilket nummer er dit yndlingsnummer på pladen?
Mit yndlings nummer på pladen er “Hold Lidt Igen“, fordi jeg elsker beatet min kære Eloq (som også er Cheff artist) har lavet til mig, og fordi jeg har tilladt at have et eksperimenterende flow på det. Jeg er også ret glad for “Mere På“, som jeg har lavet sammen med Johnson. Fordi han pressede mig til at blive den tand bedre til at rappe.

Hvad kan mere forvente os fra dig i løbet af 2013?
I år 2013 kan man forvente at se en masse energiske live shows fra mig, og en masse features på en masse måske også uventede kunstneres sange. Der vil også falde nogle flere singler i løbet af året

Hvor ser du dig selv, eller håber du at se dig selv om 5 år?
Om 5 år har jeg lavet 2 rap albums og et dansk country album. Jeg er igang med at læse til min phd. i astrofysik imens mit fjæs er på forsiden af Forbes Magazine for Danmarks yngste aktie millionær. Eller i det mindste en af de tre ting. Haha!

Vi siger tusind tak, og ikke mindst held og lykke til Sukker Lyn med det kommende album, og de store drømme som han har.