AndyOp – Herfra *****

Tror du at Århus kun kan fremtvinge/producere rappere og hip/hoppere i et format alla Johnson og L.O.C.? Så har du tydeligvis aldrig tidligere hørt om den kontroversielle Hip/Hop-artist AndyOp.

Hans borgerlige navn er Andreas Seebach, og hans “storhedstid” var tilbage i 2008/09 efter debutalbummet “Nærmest Perfekt“. Et album som dengang blev diskuteret og omtalt i medierne, såvel som kunstnerne i genren i mellem. Den måde som hvorpå AndyOp dengang gav danskerne en hel ny form for Hip/Hop, var noget som både vækkede harme, men bestemt også fandt glæden frem hos folk som tidligere havde ment at rappere var nogle der kun kunne sige “bitch” eller “luder” til en kvinde.
For i forhold til så mange andre rappere for nogle år siden, så rappede han om politiske holdninger, og ting som den bredde del af den danske befolkning kunne relatere til.

Og samtidig med at teksterne holder, så har han bestemt også stemmen og ikke mindst flowet i orden. Med Andreas‘ lidt mørke og dybe stemme, så passer Hip/Hoppens sædvanlige tempo ham perfekt. Det gælder også det nye album som bærer titlen “Herfra“.

Men hvor tempoet er i “sædvanlig” Hip/Hop tempo, er det en hel anden snak når det kommer til melodierne. De er nemlig mere poppede og utraditionel, dog uden at det falder i kadance. Det er alligevel noget som det danske folk har taget vel i mod lige siden begyndelsen.
Antallet af koncerter siden 2008 har nemlig allerede rundet 300, og her kan der bl.a. nævnes én på Roskilde Festival.

Herfra” er et album som er meget varieret. Der er Hip/Hop-Rap, som kan ramme et endnu større publikum end “Nærmest Perfekt“. Dertil har Andreas selv følgende at sige; “Jeg ville lege med andre genrer og finde et udtryk, der var mit eget. Resultatet er et album med fart over feltet og mange farver. Der er numre, som er inspireret af dance, rock, pop og – nå, ja – hiphop.

Albummet indeholder også flere rigtig gode numre, men den bedste må alligevel udpeges til at være nummeret “Herfra Hvor Jeg Står“. Det er et nummer som er nede i tempo, og som handler om at selvom man ved at verdenen aldrig bliver perfekt, så har man lov at håbe. Samtidig er det også nummeret hvor AndyOp ren teknisk lyder bedst.

Budskabet fra “Herfra Hvor Jeg Står” er noget som går igen albummet igennem. For ”Herfra” handler om at tro på sig selv og gå imod strømmen. Det handler om at gribe dagen og gå efter drømmen. Og om at blive voksen. At være lykkelig og leve livet, mens man kan. Men det handler også om en verden der vakler og et samfund, der smuldrer. Om ridserne i lakken.

Set over hele albummet, er det et album som er virkelig godt, men også virkelig kort. Det indeholder kun 9 numre, og det er nok lige i underkendten. Men man kan ikke andet end at nyde albummet så længe det varer.

Albummer udkommer mandag den 4. marts via pladeselskabet Target Distribution.

Tracklist:
01. Op!
02. Bliv Ved
03. Savner Dig
04. Herfra Hvor Jeg Står
05. Ikk’ Ta’ Det For Givet
06. Luksus
07. Unge Hjerter
08. Super Karla
09. Den Kække Bi

 ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk