Nik & Jay – United (feat. Lisa Rowe) ******

De to danske sangere som i over et årti gang på gang har smeltet pigehjerter, lagt øverst på diverse hitlister, og fået hele landet til at ligge for deres fødder. Er nu for alvor klar til at indtage det store Europa. De har for nyligt udgivet sangen “Live 4 Today” som indikerede at de var parate til at skulle indtage Tyskland, og forhåbenlig få lige så meget succes som de har fået her i landet.

Men nu har Nik & Jay udsendt singlen “United” som gæstes af sangerinden Lisa Rowe. En single som man har kunne hører i en uges tid, som led i 3s “3Friendtones” kampagne ved at ringe til 31 31 00 00. Det nummer blev faktisk ringet op over 16.000 gange, og det må nok siges at være et af de telefonnumre der har været mest bejlet i den seneste tid.

Og de over 16.000 mennesker kan umuligt være blevet skuffet. For hvis de to tidligere københavnske drengerøve har lydt godt tidligere. Så er de ligesom en god vin. De er i den grad blevet bedre med tiden. De er blevet meget mere modne, og er begyndt at synge om ting som man ren faktisk kan relatere til, og som kan give en noget at tænke over.

Det er en relativ stille sang, som er bygget op om et helt fantastisk beat. Og så må man sige at Niklas og Jannick virkelig er i topform på nummeret. Men også gæsten Lisa Rowe overrakser positivt, og hendes utrolig dejlige klang, kan få selv de mindste nakkehår til at rejse sig.

Det er virkelig et fantastisk nummer og det kan høres igen og igen, uden at man i realiteten bliver ret af det. Beatet, lyrikken og ikke mindst de kunstnere får dig bare til at flyde hen i en trance som gør at du ærger dig når nummeret er slut.

Nik & Jay har med “United” en kæmpe chance for at kunne slå igennem ude i den store verden, og vi håber da i den grad at det lykkes for dem.

 ****** (6/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk