Kesi – Ung Hertug ****

Mr. Nørrebro, Hr. Slem Dreng eller bare Oliver Kesi. Den unge ekstremt talentfulde grime rapper, har netop sendt sit nye album/mixtape på gaden.

Pladen hedder “Ung Hertug“, hvilket passer meget godt til den måde hans karriere har artet sig det seneste års tid.

Han udsendte sidste år albummet “Bomber Over Centrum“, som i den grad blev en succes for den unge københavner, med det specielle og virkelig fede flow.

Det nye album kan ikke helt hamle op med “Bomber Over Centrum“, men det var også en nærmest umulig opgave for den stadig uprøvede grimer. Én ting som i sær trækker mindst én stjerne ned, er at han har valgt at ligge hele 4 såkaldte “skits” ind på albummet.

Men skal man se på sidste 8 numre (albummet indeholder 12 tracks), så er de i den grad godkendte. Det er Kesis sædvanlige dystre flow der pryder numre med både hurtige og langsomme melodier på diverse numre. Det er en pose blandede bolcher, som dog hele vejen igennem holder sig inde for grimens kridtstreger.

Som albummets højdepunkt, er man nød til at nævne “Hva’ Så Min Neger“. Den er med i kategorien af albummets partysange. Tracket gæstes af Johnson og Kayreem, som i den grad også gøre det rigtig godt på nummeret. Nummeret er lidt i samme kategori som “Ku’ Godt“, som blev en kæmpe succes sidste år. Og dette nummer kom i den grad også til at pryde de danske radioer og diskoteker i den kommende tid (!!!).

Andre højdepunkter på pladen er “Hop Den” og “Hygger Mig (feat. Gilli)”

Vi har fat i en kunster som selv er klar over hans evner. Og han lever op til hans forventninger om at være “den bedste dansker til at lave grime”.

Kesi, DET ER GODKENDT!

Tracklist:
1: Vejen til Succes
(skit #1)
2: ForStærk (feat. Suriya)
3: Ung Spiller (feat. Hans Philip)
4: Hva’ Så Min Neger (feat. Johnson & Kayreem)
5: Druer & Krystalglas
(skit #2)
6: Ka’ En Hertug Leve?
7: En Gang Til (feat. Hans Philip)
8: Østers &
Kalvefilet (skit #3)
9:  Hop Den
10: Hygger Mig (feat. Gilli)
11: Hvorfor Ik’ (feat. Hans Philip)
12: Hummerhaler & Havudsigt
(skit #4)

**** (4/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk