Nelly Furtado var utrættelig på Jelling Musikfestival

Lørdag aften besøgte Nelly Furtado Jelling Musikfestival og dermed Danmark for første gang siden 2007 – og sikke en oplevelse det var.

En af de første fysiske albums, jeg købte, var Nelly Furtados 2006-album “Loose”. Det blev købt i det dengang eksisterende Stereo Studie på Kongensgade i Esbjerg. Lige siden dét album kom i CD-afspilleren på drengeværelset, har jeg haft en svaghed for den nu 45-årige canadiske sangerinde.

Lørdag aften optrådte hun på Jelling Musikfestival, og efter 15 minutter af koncerten begyndte jeg at spekulere på, om jeg skulle have valgt et andet album som barn.

Jo vist, den længeventede koncert startede med megahits som ”Say It Right” og ”Maneater”, og man skulle tro, at stemningen var sat, og at Jelling Musikfestival skulle være vidne til noget historisk.

Nelly Furtado, Jelling Musikfestival
Foto: Lasse Lagoni

De gode gamle MTV-dage

Historisk var det, men den gode stemning blev ødelagt af basfyldte remixes uden særlig meget troværdighed. I de korte 45 minutter, megastjernen var på scenen, lød både ”Powerless (Say What You Want)” og ”I’m Like A Bird” næsten ukendelige.

Det lød ikke som den Nelly Furtado, man huskede fra de gode, gamle MTV-dage.

Selvom vokalen var ganske tvivlsom, havde sangerinden utrolig meget nærvær, energi og glæde. Frem og tilbage, op og ned ad hendes store scenekonstruktion og ud på catwalken – Nelly Furtado var ikke til at stoppe.

Nelly Furtado, Jelling Musikfestival
Foto: Lasse Lagoni

En kæmpe fest

Antallet af megahits stoppede dog ret hurtigt, og undervejs blev der både plads til spansk røvrysteri og basarm. Bassen var dog også med til at ødelægge ”Give It to Me” og ”Promiscuous”, men heldigvis ikke i så stor grad som tidligere.

Koncerten sluttede, hvor det hele startede, nemlig med nummeret ”Say It Right”, men denne gang mere i stil med albummet.

Nelly Furtado var programsat til at spille en time, men med en forsinkelse på fem minutter og en hurtigere afslutning varede seancen med hende kun omkring 45 minutter. De 45 minutter blev udnyttet til fulde, og med sin charmerende tilstedeværelse og utrættelige energi var det alligevel en kæmpe fest.

 Jeg havde nok stadig valgt hendes album.

Vil du se flere billeder, kan du klikke her!

Nelly Furtado, Jelling Musikfestival
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Grøn Koncert i Kolding: Gennemsnitligt godt

I Kolding stod solen fredag højt på himlen, og...

Kæmpe katastrofe i Tivoli: Chaka Khan til Fredagsrock

Normalt er Tivoli midt i København lig med høj...

Springsteen er stadig The Boss – men ikke uden ridser i lakken

AF BRIAN MOGENSEN Ligesom sin 70 år gamle Fender Esquire...

Pink kronede sig som den nye baronesse af Parken

Skrevet af Jesper Albæk Poulsen Alecia Beth Moore kan som...

Foo Fighters hyldede rocken på Roskilde Festival

“Are you fucking ready?!” råbte Dave Grohl i staten...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her