Birthe Kjær flækkede floor på Jelling

Som en af Danmarks mest elskede og langvarige kunstnere, siden hendes debut i 1968, var forventningerne høje, og Birthe leverede en hyggelig koncertoplevelse.

Lørdag den 25. maj klokken 12:40 åbnede Birthe Kjær storescenen på Jelling Musikfestival på festivalens tredje dag. Iklædt et strålende hvidt outfit med pailletter, strålede Birthe fra scenen. Med sig havde hun to korsangerinder og et band bestående af seks medlemmer. Den høje sol skinnede ned over et veloplagt og begejstret publikum, som spændte over flere generationer – et vidnesbyrd om hendes brede appel. Præcis denne energi fik alle til at danse, altså med et ungt udtryk; flække floor. 

Fra det øjeblik Birthe trådte på scenen, var der ingen tvivl om, at publikum vidste præcis, hvad de kunne forvente. Med sine varme og humoristiske anekdoter fra ungdommen, inklusive historier om rejsegrammofon og Radio Mercur, fangede hun alles opmærksomhed. Hendes blanding af egne hits og velkendte covernumre som ‘Be My Baby’ og ‘See You Later Alligator’ fik hurtigt publikum til at synge og danse med.

En hyldest blev givet til Shu-Bi-Dua, som i 2023 fejrede 50-års jubilæum. Dette skete med en fremførelse af ‘Askepot’, som er relevant for tiden med musicalopsætningen af samme navn. Det var tydeligt, at Birthe havde publikum i sin hule hånd, da de straks genkendte og elskede ‘Sommer og Sol’. Hun bad endda publikum om at synge et omkvæd alene, og efter en lidt forsigtig start, lød der et kraftigt fællessang anden gang.

Birthe Kjær, Jelling Musikfestival, 250524
Foto: Martin Fastrup

Birthe Kjær er ikke blot en sangerinde, men en entertainer, der forstår at engagere sit publikum. Hun indrømmede åbent: “Jeg kan ikke selv skrive sange, så jeg allierer mig med andre.” Et af disse samarbejder har resulteret i hits som ‘Sommerfestival’, skrevet sammen med Martin Brygmann – en hyldest til sommerens festivaler.

Hun delte sin kærlighed til Elvis Presley og førte publikum igennem en medley af hans største hits, hvor ‘Can’t Help Falling in Love With You’ fremkaldte fællessang og nostalgi. Da hun opfordrede publikum til at røre sig og danse linedance til ‘Achy Breaky Heart’, blev der skabt en livlig stemning foran scenen.

Koncertens tempo var perfekt afstemt, så både de unge og modne kunne følge med. Højdepunkterne var mange, fra dansen til ‘Locomotion’, hvor publikum formede et glædesfyldt futtog. Til kæmpehittet ‘Pas på den knald røde gummibåd’, formåede de unge at overdøve de ældre med deres sang.

Birthe Kjær, Jelling Musikfestival, 250524
Foto: Martin Fastrup

Selvom nogle af de yngre deltagere begyndte at forlade pladsen efter ‘Vi maler byen rød’, sluttede Birthe stærkt af med en Grand Prix medley fra 80’erne, som især det modne publikum elskede. Hun rundede af med endnu en gang ‘Vi maler byen rød’, hvilket sikrede en festlig afslutning.

Birthe Kjær viste endnu en gang, hvorfor hun er en ikonisk figur i dansk musik. Med hendes næsten fejlfri performance og charmerende scenevæsen var det en perfekt måde at skyde festen i gang på. Hun får fire store stjerner fordi hun er en sand fornøjelse at opleve – sød, professionel og i stand til at skabe en hyggelig koncertoplevelse.

Se de øvrige billeder fra koncerten her!

Birthe Kjær, Jelling Musikfestival, 250524
Foto: Martin Fastrup

Se også

Grøn Koncert i Kolding: Gennemsnitligt godt

I Kolding stod solen fredag højt på himlen, og...

Kæmpe katastrofe i Tivoli: Chaka Khan til Fredagsrock

Normalt er Tivoli midt i København lig med høj...

Springsteen er stadig The Boss – men ikke uden ridser i lakken

AF BRIAN MOGENSEN Ligesom sin 70 år gamle Fender Esquire...

Pink kronede sig som den nye baronesse af Parken

Skrevet af Jesper Albæk Poulsen Alecia Beth Moore kan som...

Foo Fighters hyldede rocken på Roskilde Festival

“Are you fucking ready?!” råbte Dave Grohl i staten...
spot_img

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her