Gilli forblev uforløst med Kiko Club i VEGA

Før Gilli indtog rampelyset, vibrerede Vega allerede af forventning.

Publikums rituelle kald, ”Kiko, Kiko, Kiko,” var nærmest et mantra, der fyldte lokalet som en kollektiv bøn om den ventede begivenhed.

Denne første af fire udsolgte koncerter i Store Vega tog stjernerapperen og hans musikalske landskab af afrobeats, salsa og klubinspirerede rytmer salen igennem. Gilli, som en dirigent for et symfoniorkester af lyd, balancerede smidigt mellem rap og sang, hvilket skabte et sammenhængende lydbillede snarere end blot en samling af sange.

Hits som “Vai Amor”, “Midnight Madness” og “Peligrosa” blev fremført på imponerende vis, men Gilli syntes en anelse fraværende. Hans scenetilstedeværelse virkede stiv, og til tider mistede han kontakten til øjeblikket, hvor backingtracket dominerede mere end nødvendigt.

Gilli x Kiko Club, Vega, Store Vega
Foto: Kasper Lilholm

Et lydbillede i konstant forandring

Kaldet ”Gilli x Kiko Club” på Vegas hjemmeside forsøgte han at bringe publikum tættere på festen og festen tættere på klubben – et forsøg, der lykkedes.

Numre som “C’est La Vie” fra 2015, der var med til at forme dansk afrobeat-rap, og det mere nylige “Paid” fra 2022, trak salen ind i en dunkel klubatmosfære med friskhed og variation. Sange som ”Du Min”, ”Kopenhagen”, ”Vise Dig Vejen” og ”Helwa” viste, at selv det evigt skiftende lydbillede ikke var en udfordring for rapperen.

Det var hér tydeligt, hvorfor Gilli som den første danske kunstner nogensinde har opnået en milliard streams alene i Danmark. Hans evne til at udvikle musikalske stilarter har skubbet ham fra milepæl til milepæl, samtidig med at han forbliver ægte og tro mod sig selv.

Gilli x Kiko Club, Vega, Store Vega
Foto: Kasper Lilholm

Afvekslende intensitet

Selvom publikum kogte af forventning, afspejlede det sig ikke fuldt ud i koncertens første del, og det var først under de sidste 20 minutter, at energien virkelig eksploderede. Hverken besøg fra Saveus under ”Verden Vågner”, ”LA DANZA” eller ”Bølgen” formåede ikke rigtig at sætte ild til stemningen.

Det var først mod slutningen af koncerten, under hitrækken ”Skarpt Lys”, ”Orale”, ”555 (feat. Kesi)”, ”Under Radaren” og slutteligt ”Ibiza”, at stemningen virkelig nåede sit højdepunkt. Her oplevede man også, hvordan Gilli for alvor levede op og udstrålede energi.

Koncerten med Gilli i Store Vega bar præg af træthed og stivhed, hvilket resulterede i en manglende dybde i Gillis præstation og en del afvekslende intensitet gennem det lange sæt med 33 sange. De fleste af dem føltes ufærdige, og man hastede sig hurtig videre til den næsten for at nå så meget som muligt.

Selvom man sku’ være et svin, hvis man ikke lige ku’ starte dagen med et nummer med Gilli, så føltes koncerten mere som et uforløst løfte end en ægte musikalsk oplevelse.

Vil du se flere billeder, kan du klikke lige her!

Gilli x Kiko Club, Vega, Store Vega
Foto: Kasper Lilholm

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her