Zar Paulo, jeg synes I er dejlige

Zar Paulo hører til i den øverste musikalske liga. Det står helt klart efter bandets vanvittige koncert lørdag aften i Store Vega, hvor de med deres hypnotiserende tekstunivers og akavede dansetrin forførte og charmerede alle, der var til stede.

60 minutter.

Så kort tid stod Martin Kleberg, Johan Horsmans, Tobias Schou, Anton Breinbjerg og forsanger Emil Vammen på scenen lørdag aften i Store Vega.

Men i det øjeblik kvintetten indtog scenen, var det det som, at hele salen blev forvandlet til et stor kollektiv, hvor vi alle tog pladser på en rejse, der rev os med ind i et univers af lidenskab. Deres atmosfæriske pop-rock univers åbnede sig med ”Et Par Øjne” efterfulgt af den hurtige ”Kan Du Holde Til At Holde Det Inde” og ”Ravage”, og man kunne med det samme mærke dem.

Det aarhusianske bad udgav deres debutsingle i 2018 og sprøjtede siden enkelte singler samt en EP på gaden, men først fem år efter kom det samlede debutalbum Elendig Software. Et album som hele Store Vega kunne udenad, og alle sange lød og virkede til at være publikumsfavoritter.

Særligt imponerende var bandet under ”Klap For Fædrelandet”, hvor de med deres akavet dansetrin og hoftebevægelser virkede fuldstændig uimodståelige. Emil Vammen dansede som en, der har en træben og har svært ved at holde sin begejstring tilbage. Det var herligt.

Zar Paulo, Vega, Store Vega
Foto: Rikke Søgaard

Zar Paulo erobrede Store Vega

Zar Paulos musikalske palet er bred, og den rammer alle aldersgrupper. Der var lige fra børn til de ældste seniorer til stede.

Med deres eksplosive energi og karisma fik de overbevisende spillet ”Tæt På Paradise”, ”Intressantmand” og ”Stop Believing”, hvor det var tydeligt, at folk elsker det skøre og mærkelige tekstunivers, som Zar Paulo besidder. Jeg er særligt vild med linjen ’Tænder radioen / På en kystvej / 20’erne er tilbage for at køre den med dig’. Genialt.

Dog viste bandet ikke særlig meget personlighed under lørdagens koncert. Det eneste man blev klogere på var, at Emil Vammen engang gerne ville købe en gul spade, men endte med at købe en kedelig guitar i en butik i Aarhus.

Mod afslutning rakte Zar Paulo ud og greb publikums energi og følelser med ”Tiger” og kærlighedssangen ”Jeg Synes Du Er Dejlig” hvilket resulterede i et crescendo af følelser og lyd. Kulminationen på én times intens musik var som et fyrværkeri af passion og lykke. Da bandet stillede op til et gruppebillede, kunne de ikke lade vær med at smile.

Det var forståeligt: Zar Paulo erobrede Store Vega.

Efter bandet havde stillet instrumenterne fra sig, kiggede de ud mod publikum, som med deres fulde lungers kraft råbte tilbage ”Jeg synes I er dejlig”

Zar Paulo er et band i verdensklasse, og hvis IKKE de skal åbne Orange Scene på Roskilde Festival 2024, så ved jeg ikke hvem der skal.

Vil du se flere billeder af koncerten, kan du klikke lige her!

Zar Paulo, Vega, Store Vega
Foto: Rikke Søgaard

SETLISTE:

  1. Et Par Øjne
  2. Kan Du Holde Til At Holde Det Inde
  3. Ravage
  4. Klap For Fædrelandet
  5. Ikke Gå Så Langt
  6. Elendig Software
  7. Tæt På Paradis
  8. Interessantmand
  9. Stop Believing
  10. Tiger
  11. Jeg Synes Du Er Dejlig

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Tidligere artikel
Næste artikel
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her