Jungleeuforien bredte sig i K. B. Hallen

Jungle gav fredag aften en mindeværdig koncert i K.B Hallen med deres karakteristiske mix af funk, soul og moderne elektroniske elementer, der straks fangede publikum fra første tone.

Jungle forbliver uovertrufne: De var det på Roskilde Festival i 2019, på Syd for Solen i 2022 og helt klart også fredag aften i K.B. Hallen.

Men lad os tale lidt om K.B. Hallen. Spillestedet – eller hallen, om man vil – led under flere udfordringer. Der var lange køer for at komme ind, en tilsyneladende endeløs kø for at aflevere jakker i garderoben og alt for få toiletter med tilsvarende lange køer, der fik nogle til at bruge deres tomme ølkrus som deres eget personlige pissoirer. Desuden virkede det som om, at der blev lukket alt for mange mennesker ind, for helt kaotisk var det også, da koncerten sluttede, og alle mennesker skulle ud ad alt for få indgange.

Men nok om K.B Hallens mange mangler – lad os snakke om Jungle. Fra koncertens spæde start med numrene ”Us Against The World”, ”Candle Flame” og ”Dominoes” fra 2023-albummet Volcano beviste de deres evne til at forbinde med publikum og skabe en følelse af fællesskab, hvor de tusindvis af publikummer var en del af noget større.

Og noget større, dét var Jungle.

Jungle @ KB Hallen 10. nov 2023
Foto: Daniel Nielsen

Hypnotiserende hoppende bevægelse

Bandets evne til at skabe en sømløs fusion mellem instrumenter og elektroniske elementer var en sand fornøjelse for ørerne. Skiftet fra “The Heat” til hittet “Heavy, California” og videre til “Beat 54 (All Good Now) var elegant, og samtidig var den smidige overgang mellem guitar, bas, trommer og synthesizere et perfekt eksempel på duoens musikalske alsidighed.

Ud over Jungles grundlæggere, Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland, talte Jungle fredag aften yderligere fire talentfulde individer. Lydia Kitto, der stod i spidsen for vokal, samt George Day, Geo Jordan og Dominic Whalley, der alle mestrede et bredt spektrum af instrumenter. Sammen lød de ganske enkelt fantastisk.

Deres koncert var ikke blot en musikalsk optræden, men nærmere en tur på diskotek. De formåede nemlig at forvandle koncerthallen til et pulserende dansegulv, hvor de med deres funky og energiske sange som “I’ve Been In Love”, “Back On 74” og “Fire” fik folk op ad sæderne og ind i en hypnotiserende hoppende bevægelse.

Koncertens visuelle præsentation var lige så imponerende som bandet selv. Lysshowet supplerede hver enkel sang perfekt og skabte en form af symbiose mellem musikken og de visuelle effekter. Under den nærmest hyperaktive sang “What D’You Know About Me” blev hele K.B Hallen svøbt ind i hvide lasere og stroboskoplys, der var præcist programmeret til hver en tone. Det var himmelsk.

Jungle @ KB Hallen 10. nov 2023
Foto: Daniel Nielsen

 

Musiken stoppede aldrig

Et af højdepunkterne ved Jungle-koncerten var, at den aldrig rigtige stoppede.

Ikke på et tidspunkt var der stille i hallen, og musikken spillede hele tiden. Det resulterede i, at energien blev holdt oppe i hele koncertens varighed. Særligt under tre af sangene fra Volcano-albummet, “You Ain’t No Celebrity”, “Coming Back” og “Don’t Play” gjorde Lydia Kitto det klart, hvorfor hun er så talentfuld. Hendes stemme passer perfekt sammen med det til tider høje energiske, psykedeliske og lidt mærkelige musikalske niveau, som Jungle leverer. Det er passende, at hun af bandet har fået titlen Queen of the Jungle.

“Holding On” var det mesterværk, der satte tonen for en aften fyldt med forrygende energi. Den ubestridelige stemning og den kollektive energi fra hele bandet strålede gennem og skabte et øjeblik, der ikke blot blev hørt, men følt af publikum. Koncertens klimaks kom med det fænomenale nummer “Busy Earnin’”, der perfekt afrundede 78 minutters musikalsk mesterværk, hvor euforien bredte sig gennem junglen fra start til slut.

Vil du se flere billeder fra koncerten, kan du klikke lige her!

Jungle @ KB Hallen 10. nov 2023
Foto: Daniel Nielsen

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her