Countrystjernen Luke Combs gik amok i Royal Arena

Countrymusik i Danmark? Umiddelbart lyder det som to verdener, der sjældent krydser hinanden. Men i denne usandsynlige sammenhæng træder den 33-årige amerikanske countrysanger og sangskriver Luke Combs ind på scenen.

I et land, hvor pop, rock, rap og hip-hop normalt dominerer hitlisterne, har Combs formået at bryde igennem, og onsdag tog han sin hidtil største arenaturné til Royal Arena. 

Oprindeligt planlagt til Store Vega blev koncerten flyttet til Forum Black Box på grund af den enorme efterspørgsel. Men selv det var ikke tilstrækkeligt, og derfor endte den i Royal Arena, hvor en totalt udsolgt arena onsdag aften oplevede noget af det bedste country, sydstaterne har at byde på. 

Fra koncertens start med sangene ”Loving’ On You”, ”Hannah Ford Road” og ”Cold as You” beviste den 33-årige superstjerne, at der ikke er behov for det helt store spektakel for at imponere. Scenen var skåret ind til benene. Der var ni mand på scenen med hver sin musikalske enhed og en stor bagskærm. Enkelt og godt.

Luke Combs, Royal Arena
Foto: Martin Fastrup

Boyband på scenen

Royal Arena har før dannet rammerne for Post Malone, Marcus & Martinus, Nik & Jay, Drake og senest 50 Cent, men stemningen har aldrig været så lykkelig og euforisk, som den var onsdag aften. Grunden? Han hedder Luke Combs, han er 33 år, og i halvanden time fik han med sit store talent og sine sprøde Nashville-rytmer granvoksne mænd, kvinder, børn og alt det imellem til at hengive sig så meget til musikken, at man troede, der stod et traditionelt boyband på scenen. 

Med sine karakteristiske skrøbelige stemme tryllebandt han med kærlighedssange ”One Number Away”, ”Houston, We Got A Problem”, balladen ”Love You Anyway”, den rockede ”Must’ve Never Met You” og fællessangen ”Beautiful Crazy”, hvor selv den mest hårdhjertet måtte fælde en tåre. 

Til tider blev kærlighedshistorierne en kende for emotionel, hvor den kasketbærende countrystjerne havde svært ved at komme til pointen. Ofte, og heldigvis, blev han afbrudt af et yderst velspillende band, som under aftenens koncert også fik mulighed for at vise sine talenter. Midt under showet blev bandet introduceret, hvortil de sang uddrag fra ”Dust on the Bottle” af David Lee Murphy, ”Meet in the Middle” af Diamond Rio og ”When I Was Your Man” af hitmageren Bruno Mars.

Luke Combs, Royal Arena
Foto: Martin Fastrup

Skrøbelige guitarakkorder

Luke Combs sælger ærlighed og jordnær integritet gennem sin musik, og hans lidenskabelige sangstil giver indtryk af, at han ønsker at røre dit hjerte. Dette blev tydeligt under hans optræden af publikumsfavoritterne “Fast Car” og “She Got The Best of Me”, som tilsammen har over 700 millioner afspilninger på Spotify. Det var især de skrøbelige guitarakkorder, den næsten knækkede stemme og de stærke følelsesladede toner, der gjorde det største indtryk.

Følelser kan bevæge sig hurtigt, og det samme kan musik. Sangen ”1, 2 Many” fra 2019-albummet What You See Is What You Get forvandlede hele Royal Arena til en countryklub i Nashville, hvor festen aldrig stoppede. Det gjorde den ej heller mod koncertens afslutning, hvor megahittet ”When It Rains It Pours” og ”Beer Never Broke My Heart” fik hele Royal Arena til at føle sig selv og musikken. 

I sangen ”Better Together” synger Combs ’Some things just go better together”, og det må man sige Royal Arena og Luke Combs gør. Koncerten med Luke Combs var indkapslet i hele følelsesregisteret, og afslutningsnummeret, ”The Kind of Love We Make”, satte to streger under, at countrymusik i Danmark er en ting, der skal mere af.

For dét viser en udsolgt Royal Arena – og ægte kærlighed. 

Luke Combs, Royal Arena
Foto: Martin Fastrup

SÆTLISTE:

  1. Lovin’ On You
  2. Hannah Ford Road
  3. Cold as You
  4. One Number Away
  5. Houston, We Got A Problem
  6. Love You Anyway
  7. Going, Going, Gone
  8. Refrigerator Door
  9. Must’ve Never Met You
  10. Beautiful Crazy
  11. Dust on the Bottle / Meet in the Middle / I Was Your Man
  12. Forever After All
  13. Fast Car (Tracy Chapman cover)
  14. She Got the Best of Me
  15. Hurricane
  16. 1, 2 Many
  17. When It Rains It Pours
  18. Beer Never Broke My Heart

Encore:

  1. Better Together
  2. The Kind of Love We Make

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her