Macklemore i Store Vega: Lommefilosofi og kostumeskift

Søndag aften spillede 39-årige Macklemore, med det borgerlige navn Benjamin Hammond Haggerty, i et tætproppet, varmt og udsolgt Store Vega.

Om varmen skyldes Vegas ikkeeksisterende udluftning eller aircondition er svært at vide, men aldrig har jeg set så mange mennesker med en kildevæld i hånden før. På scenen var en DJ-pult, et minimalistisk trommesæt og et mikrofonstativ. Der var altså lagt op til en minimalistisk aften, hvor musikken og Macklemores rap-univers kunne brede sig ud.

Sådan skulle det ikke være.

Med 17 sange på setlisten tog Macklemore Store Vega med på en tur igennem både ældre og nyere musik. Men mens energien var over kogepunktet ved de ældre sange, var det ved de nye sange som at se græs gro: kedeligt

Macklemore kom intenst og rigtig godt fra start med besøg fra Tones & I på “CHANT”, “Thrift Shop” og “Downtown”, men herefter gik det ned ad bakke. ”NO BAD DAYS” fik mig til at få en dårlig dag, hit-sangen ”Same Love” blev båret igennem af et vellevende publikum, men på scenen var der ikke noget at komme efter og ”Otherside” var uden musikalsk stil.

Macklemore, Vega
Foto: Martin Kleisberg

This is a fucking hip hop show

Macklemore gjorde det meget klart, at til hans koncerter sidder man ikke ned. Derfor beordrede han alle i Store Vega til at blive stående under hele koncerten. ”If you have a seat then stand up. This is a not a teater, this is a fucking hip hop show” sagde han.

Ironisk nok havde han næsten kostumeskift efter hver sang og med små indøvede koreografier undervejs virkede det nærmest som om, at vi var vidne til en musicalopsætning af Macklemores liv. Det var et mareridt.

For at gøre det endnu mere ironisk var der under koncerten også en dance-off mellem Zoey og Theresa. De tåkrummende og ligegyldige elementer tog pusten fuldstændig fra koncerten, og det eneste man sad tilbage med, var tanken om hvornår koncerten sluttede.

Sangen ‘Good Old Days’ blev reddet af den fantastiske Tones & I, som brillerede fuldstændig på de to numre, hun var med på under koncerten

Ind i historiebøgerne

Efter aftenens koncert kan Macklemore nok også skrive sig ind i historiebøgerne. Han brugte intet mindre end 13 minutter på at tale til publikum, hvor han gav udtryk for sin ægte taknemmelighed over at spille i København (selvom han lød en smule skuffet over scenens størrelse), roste Tones & I for at være en fantastisk ven og fremhævede hans eget bands fantastiske præstation. Der var også en langtrukken bandpræsentation

Koncerten sluttede med megahittet ”Can’t Hold Us”, hvor vokalen, overraskende nok, var rigtig god. Både fra Macklemore selv, men også fra resten af bandet, hvor energien smittede af, så hele Vega gik derfra med en god fornemmelse.

Fornemmelsen varede dog kun til man ramte udgangen af Vega, og man blev ramt af den gode, friske luft. Så blev man mindet om, hvad der er godt her i livet. Og en koncert med Macklemore søndag aften er ikke én af dem.

VIL DU SE FLERE BILLEDER AF KONCERTEN KAN DU KLIKKE HER

Macklemore, Vega
Foto: Martin Kleisberg

Se også

Grøn Koncert i Kolding: Gennemsnitligt godt

I Kolding stod solen fredag højt på himlen, og...

Kæmpe katastrofe i Tivoli: Chaka Khan til Fredagsrock

Normalt er Tivoli midt i København lig med høj...

Springsteen er stadig The Boss – men ikke uden ridser i lakken

AF BRIAN MOGENSEN Ligesom sin 70 år gamle Fender Esquire...

Pink kronede sig som den nye baronesse af Parken

Skrevet af Jesper Albæk Poulsen Alecia Beth Moore kan som...

Foo Fighters hyldede rocken på Roskilde Festival

“Are you fucking ready?!” råbte Dave Grohl i staten...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her