Sting var helt perfekt i Royal Arena

I en tætsiddende grå t-shirt og i endnu mere tætsiddende sorte jeans indtog 71-årige Sting fredag aften scenen i Royal Arena i København. Med sig havde han et udpluk af sit guldbelagte bagkatalog, og i 95 minutter tog han de fredagsglade gæster med på tur i sin hitparade.

Akkompagneret af et elektrisk rock-ensemble blev der spillet alt godt fra Sting, men også noget af det bedste fra The Police. Mellem 1977 og 1986 kendte man bedre Sting som bassist, sanger og sangskriver for bandet The Police.

 Og netop en sang fra The Police-dagene var koncertens første. I en sprudlende fart og høj energi blev ”Message In A Bottle” efterfulgt af megahittet ”Englishmen In New York” og ”Every Little Thing She Does Is Magic” præsenteret for et veloplagt og modent publikum. 

Sting, Royal Arena
Foto: Camilla Lundbye

 På grænsen til det himmelske 

Koncerten med Sting var i alle dens minutter præget af et utrolig velspillende band. Under ”Rushing Water”, ”If I Ever Love My Faith In You” og “Brand New Day” lød bandet som et, som har tilbragt en livstid sammen på landevejene. Den euforiske stemning sidstnævnte sang tog med sig var på grænsen til det himmelske. 

Under koncerten blev en særlig sang spillet, som ikke har været længe i Stings bagkatalog. Sangen ”What Could Have Been” fra Netflix-serien ’Arcane’ blev nænsomt fremført, og fik hele salen i Royal Arena til at tie. Måske mest af alt fordi folk ikke kendte sangen, da serien først blev udgivet i 2021, men den var fænomenal.

Sting har i en handel til en værdi af to milliarder kroner solgt alle sine musikrettigheder til pladeselskabet Universal, og man forstår godt hvorfor de ville købe det. Hans sange indeholder en vis kvalitet, som sjældent er set magen til. Det samme kan man sige om koncerten fredag aften.

Under de afsluttende sange som ”Desert Rose”. ”Every Breathe You Take”, “Roxanne”, som indeholdt et lille remix af It Don’t Mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing) af Ella Fitzgerald og afslutningsvis den utrolig smukke ”Fragile” helt perfekt og i et tårnhøjt niveau. 

Sting, Royal Arena
Foto: Camilla Lundbye

Opsummering:

Der var ikke en finger at sætte på Stings hitparade fredag aften i Royal Arena. Det var en kæmpe fornøjelse at høre et yderst imponerende bagkatalog blive spillet og præsenteret fra et yderst velspillende band, hvor det yngste medlem kun var 18 år gammel. Selvom Sting er 71 år gammel, og for længst har optjent retten til Arne-pensionen, så bevidste han fredag aften, at han stadig har mange gode år i sig.

Setliste:

  1. Message In A Bottle
  2. Englishmen In New York
  3. Every Little Thing She Does Is Magic
  4. If It’s Love
  5. For Her Love
  6. Rushing Water
  7. If I Ever Lose My Faith In You
  8. Fields Of Gold
  9. Spirits In The Material World 
  10. Brand New Day
  11. Shape Of My Heart
  12. What Could Have Been
  13. Whenever I Say Your Name
  14. Walking On The Moon
  15. So Lonely
  16. Desert Rose
  17. King Of Pain
  18. Every Breathe You Take

ENCORE 

  1. Roxanne
  2. Fragile
Sting, Royal Arena
Foto: Camilla Lundbye

Se også

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...

Gennemført disco extravaganza med Sophie Ellis-Bextor

Den 14. februar 2003 var den engelske sangerinde Sophie...

Tyler Childers gav Vega en magisk aften

På en støvet tirsdag aften i februar blev Store...

Laufey charmerede og fortryllede i Store Vega

Mens verden stod stille under pandemien, fandt islandske Laufey et publikum for hendes musik på TikTok. I aften er første gang hun spiller i Danmark, og spørgsmålet er: Kan Laufeys charmerende, moderne take på smooth bossanova jazzpop holde niveauet overfor et udsolgt Store Vega? Svaret: I dén grad!
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her