Sting, Royal Arena
Foto: Camilla Lundbye

Sting var helt perfekt i Royal Arena

Læs bedømmelse274 stemmer
5

I en tætsiddende grå t-shirt og i endnu mere tætsiddende sorte jeans indtog 71-årige Sting fredag aften scenen i Royal Arena i København. Med sig havde han et udpluk af sit guldbelagte bagkatalog, og i 95 minutter tog han de fredagsglade gæster med på tur i sin hitparade.

Akkompagneret af et elektrisk rock-ensemble blev der spillet alt godt fra Sting, men også noget af det bedste fra The Police. Mellem 1977 og 1986 kendte man bedre Sting som bassist, sanger og sangskriver for bandet The Police.

 Og netop en sang fra The Police-dagene var koncertens første. I en sprudlende fart og høj energi blev ”Message In A Bottle” efterfulgt af megahittet ”Englishmen In New York” og ”Every Little Thing She Does Is Magic” præsenteret for et veloplagt og modent publikum. 

Sting, Royal Arena
Foto: Camilla Lundbye

 På grænsen til det himmelske 

Koncerten med Sting var i alle dens minutter præget af et utrolig velspillende band. Under ”Rushing Water”, ”If I Ever Love My Faith In You” og “Brand New Day” lød bandet som et, som har tilbragt en livstid sammen på landevejene. Den euforiske stemning sidstnævnte sang tog med sig var på grænsen til det himmelske. 

Under koncerten blev en særlig sang spillet, som ikke har været længe i Stings bagkatalog. Sangen ”What Could Have Been” fra Netflix-serien ’Arcane’ blev nænsomt fremført, og fik hele salen i Royal Arena til at tie. Måske mest af alt fordi folk ikke kendte sangen, da serien først blev udgivet i 2021, men den var fænomenal.

Sting har i en handel til en værdi af to milliarder kroner solgt alle sine musikrettigheder til pladeselskabet Universal, og man forstår godt hvorfor de ville købe det. Hans sange indeholder en vis kvalitet, som sjældent er set magen til. Det samme kan man sige om koncerten fredag aften.

Under de afsluttende sange som ”Desert Rose”. ”Every Breathe You Take”, “Roxanne”, som indeholdt et lille remix af It Don’t Mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing) af Ella Fitzgerald og afslutningsvis den utrolig smukke ”Fragile” helt perfekt og i et tårnhøjt niveau. 

Sting, Royal Arena
Foto: Camilla Lundbye

Opsummering:

Der var ikke en finger at sætte på Stings hitparade fredag aften i Royal Arena. Det var en kæmpe fornøjelse at høre et yderst imponerende bagkatalog blive spillet og præsenteret fra et yderst velspillende band, hvor det yngste medlem kun var 18 år gammel. Selvom Sting er 71 år gammel, og for længst har optjent retten til Arne-pensionen, så bevidste han fredag aften, at han stadig har mange gode år i sig.

Setliste:

 1. Message In A Bottle
 2. Englishmen In New York
 3. Every Little Thing She Does Is Magic
 4. If It’s Love
 5. For Her Love
 6. Rushing Water
 7. If I Ever Lose My Faith In You
 8. Fields Of Gold
 9. Spirits In The Material World 
 10. Brand New Day
 11. Shape Of My Heart
 12. What Could Have Been
 13. Whenever I Say Your Name
 14. Walking On The Moon
 15. So Lonely
 16. Desert Rose
 17. King Of Pain
 18. Every Breathe You Take

ENCORE 

 1. Roxanne
 2. Fragile
Sting, Royal Arena
Foto: Camilla Lundbye
Sting, Royal Arena, 211022
Læs bedømmelse274 stemmer
5