Nile Rodgers & CHIC, Smukfest, Smuk22
Foto: Lasse Lagoni

We Are Family – Publikum var artisten da Nile Rodgers startede festen

Læs bedømmelse11 stemmer
5

Legenden Nile Rodgers & CHIC var gennemførte funky, levende og fyrede en kæmpe fest af! Bøgeflisen blev forvandlet til disco dansegulv, og vi fik en sand hitparade serveret, og vi kunne bare sætte os til bords og nyde retterne. 

Kl. 19:15 går Nile Rodgers på Bøgescenen, og vi håber på et brag som i 2015, hvor han fik 6 stjerner i Bøgeskoven. Heldigvis fik vi alt, hvad vi skulle bruge. Hits, enormt dygtige musikere, funky diskotoner og et publikum der i den grad var på.

Efter nattens køkaos ved udgangene, kan det sagtens tænkes at nogle måske var lidt ekstra trætte. Men selvom regnen piskende ned til de første par numre, så blev trætheden hurtigt glemt, og stemningen røg hurtigt til top, fordi Nile & CHIC spiller bare nogle vanvittigt catchy og glade sange. Vi starter med nogle af bandets egne store 70er klassikere, Chic Cheer, I want you love og Dance Dance Dance. Herefter laver den store legende en aftale med publikum. I aften er I mine artister. Og på den måde får vi lavet en af de kollaborationer, som Nile Rodgers har lavet masser af igennem karrieren. Som Hall of Fame medlem, har Nile Rodgers været populær at samarbejde med. Og han har altså medvirket, skrevet eller produceret, er altså solgt 500 mio gang. Så sikke et bagkatalog at tage fat i! Vi får Upside down og I’m coming out med Diana Ross, og når der bliver sagt “sing!” fra scenen, er publikum artisten og skråler med. Der er glæde at spore blandt publikum, der danses og kysses, og smilene er store. Det er virkelig svært at finde det sure fjæs frem i disse rammer,  og med de toner vi får fra det fantastiske band.

Et kæmpe hitkatalog åbnes

Det er de færreste kunstnere, der kan fremvise et så uhørt flot CV. Tlbage i 70erne, var Nile & CHIC bagmænd for den nye lyd på Le freak og Good Times fra 70’ernes discoæra. Sidenhen ville store stjerner have noget af CHIC magien, så Nile har produceret Bowies Lets dance album, og Madonnas Like a Virgin. For blot at nævne nogle få nedslag i en flot karriere.

Nile Rodgers & CHIC, Smukfest, Smuk22
Foto: Lasse Lagoni

Eftersom Nile Rodgers har samarbejdet med SÅ mange store kunstnere, så er det et imponerende hitkatalog der kan vælges mellem. Det er næsten snyd at kunne spille SÅ mange hits til én koncert. Vi får We are Family og He’s the greatest dancer fra Sister Sledge, og selvom minsundelse er en grim ting, så vil de fleste musikere nok sælge hele deres karriere for at bare ét af de hundrevis af hits, han har skrevet, medvirket eller produceret.

Den 69 årige musiker, har et vanvittigt velspillende band med. De fylder scenen godt ud med hele ni musikere. Mindre kan ikke gøre det, og lyden er lækker, og vi bliver forkælet. Sangerinden Kimberly Davies viser sit store sangrepertoire, og freestyler med en stemmesolo, jep ren vokalblær. Storskærmen fanger momnetet hvor en publikummer fuldstændig taber kæben og viser hvor vildt han synes det er. Genialt spottet af Smukfest. Og som en makker ved siden af mig konstaterer:”Gå hjem Stine Bramsen”

Alkoholen får kamp til stregen af musikken

Det er umuligt ikke at danse, blive glad og påvirket af musikken vi får. Det er lige før barpersonalet kan tage en kortvarig slapper, da alkoholen kortvarigt har tabt til en bedre spiller. Vi får Daft Punks mega catchy Get Lucky, hvor Rodgers karakteristiske Fender Stratocaster bærer numret, og hører historien om hvor heldig Nile selv er. Han havde fået kræft inden arbejdet gik igang, men efter sangen blev udgivet, har han heldigvis været fri for sygdommen.

Vi får hele tiden serveret genkendelige toner, og det giver mening da CHIC eftersigende er det mest samplede band i verden. De melodistykker har knopskudt så mange gange, og har født flere hits i utroligt mange afskygninger.  På Smukfest lærte legenden hvad “Smuk” betyder, og vi fik en fantastisk tur gennem musikhistorien.

We are family, både upside down. Vi dansede til let’s dance, og vi kunne ikke undgå at freake out. 5 stjerner til en kæmpe stjerne.

Nile Rodgers & CHIC, Smukfest, Smuk22
Foto: Lasse Lagoni
Nile Rodgers & CHIC
Læs bedømmelse11 stemmer
5