H.E.R., Roskilde Festival, RF50
Foto: Lasse Lagoni

H.E.R forvandlede mystik til musikmagi

H.E.R demonstrerede sit enorme talent på Arena, hvor hun tryllebandt publikum med sin imponerende vokal og musikalske formåen.

De færreste vidste hvem, der gemte sig bag H.E.R i begyndelsen af hendes karriere. Hvem var talentet, som netop havde udsendt EP’en “H.E.R Volume 1.” i 2016? Det var sparsomt med oplysninger kun albumcoveret afslørede en mørk silhuet af en kvindekrop alt imens pladeselskabet påpegede, at ”everything will be revealed in time”. Den perfekte reference til hendes kunstnernavn, som er et akronym for ”Everything Will Be Revealed”. Musikken skulle tale for sig selv, og det gjorde den. Det gør den stadigvæk, men det var en fornøjelse at opleve kvinde bag udfolde sig på Arene denne aften uden den store mystik.

”We’re Going Crazy” blev den sang, som satte gang i showet. Et smart træk, for de fleste unge kender ”DJ Khaled”, og så var vi ligesom i gang med det, som blev en kæmpe koncert, hvor publikum blev velsignet med både original musik og covernumre, som sad lige i skabet.

H.E.R placerede hendes fire korsangere forrest i rampelyset, mens hun i perioder selv trak sig lidt tilbage på scenen. Et sympatisk, men velfortjent, træk, for de var dygtige og formåede at løfte koncertens niveau yderligere. Hvis vi slår udtrykket ”at spille hinanden gode” op, så vil H.E.R og hendes kor nævnes som det perfekte eksempel.

Den unge korsanger Miles på blot 17 år akkompagnerede den smukke sangerinde på sangen ”Best Part” og tog canadiske Daniel Caesars plads. En smuk veludført duet, som fik publikum til at svinge armene frem og tilbage.

Musikalsk multitalent

H.E.R er et musikalsk multitalent. Hendes musikalske udfoldelser begyndte allerede i hendes tidlige barndom, hvor hun blandt andet optrådte med Alicia Keys’ ”No One” i Todays Show. Hun mestrer fem instrumenter, og publikum blev heller ikke snydt for at opleve H.E.R udfolde sig i den retning.

På ”Cheat Code” så vi for første gang i showet H.E.R hive en akustisk guitar frem. Senere blev den ”smidt” væk, og den elektriske guitar blev fundet frem i stedet til Foy Vance coveret ”Make it Rain”, som hun mestrede til perfektion. Hendes vokal var tryllebindende, og det var svært ikke at blive betaget af det unge talent, som stod tilbagetrukket på scenen.

I slutningen af showet fik H.E.R Arena helt op i gear. I et mashup af “I Love Rock ‘n’ Roll, We Will Rock You og Glory” shinede hun og var frontkvinden i en overlegen musisk magtdemonstration. Allerede da trommerne og de ikoniske klaprytmer flød ud af højtalerne, var vi hooked. Hun formåede at gøre det til sit helt eget – og det fungerede.

Herefter fulgte Lenny Kravitz coveret ”Are You Gonna Go My Way” inden et trommesæt blev fundet frem, så H.E.R også kunne erobre det, mens hun slog an til aftenens absolutte sidste nummer ”We Made It” – og hvilken afslutning. Med start ved trommerne og en slutplacering forrest på scenen med sin elektriske guitar, leverede H.E.R varen til punkt og prikke.

H.E.R., Roskilde Festival, RF50
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasse Lagonis billeder fra koncerten HER

Læs bedømmelse0 stemmer
4.5