Burhan G, Tinderbox, TB22
Foto: Lasse Lagoni

Burhan G var brandvarm på Tinderbox

Læs bedømmelse2 stemmer
3

Koncerten med Burhan G på Tinderbox fredag eftermiddag var en koncert, som ikke tog publikum tættere på himlen, men man følte sig alligevel i live. 

Lad mig starte med at sige, at jeg ikke tror, at jeg har set så mange letpåklædte mænd og kvinder samlet på et sted før, som jeg så fredag eftermiddag foran blå scene. 

Man forstår jo godt hvorfor.

For det første er temperaturen på omkring de 28 grader, og dernæst er det Burhan G. Alle steder hvor han går hen, stiger graderne automatisk. 

Koncerten med Burhan G startede med hvor den snart 20-årige lange rejse begyndte: med sangen ”Burhan G”. Han debuterede i 2003 med nummeret, som også blev udtaget til at være P3’s Uundgåelige samme år.

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Burhan G, Tinderbox, TB22
Foto: Lasse Lagoni

Balladerne var vejen frem

Hvis man spørger folk på gaden, om de kan nævne nogle Burhan G sange, så tror jeg, at de fleste svar ville falde på en ballade. En af de store ballader fra sin karriere er sangen ”Mest ondt”, som blev udgivet i 2010. Sangen røg til tops på den danske hitliste, og blev Burhan G’s første placering i toppen. Under koncerten var det lige præcis ved ballader som denne, at Burhan G og bandet The Supernature brillierede. 

Særligt ” Jeg vil ha’ dig for mig selv”, ”Din For Evigt” og ”Tættere på himlen” var under koncerten tre utrolig fremragende sange, hvor bandets energi smittede af på publikum – også selvom det er tre stille sange. 

Under koncerten forsøgte Burhan G at teste, hvor mange af de ældre Burhan G-sange som de kunne synge med på. Det varede flere minutter og trak energien helt ud. Heldigvis kan Burhan G få energien tilbage utrolig hurtigt. 

Anmeldelsen fortsætter under billedet.

Burhan G, Tinderbox, TB22
Foto: Lasse Lagoni

Hold det kørende

En af højdepunkterne under koncerten var da sangerinden Pil var med på scenen under ”Gulvet 22”. Pils fængende, intense og hyggelige stemme var lige det, som man havde brug for. 

Hvorfor var hun ikke på programmet?

Sangene ”Kalder mig hjem” og ”Jeg’ I live” sluttede den halvanden time lange koncert, som i den bagende sol føles meget længere end det. Burhan G formår at starte en fest, men at holde den kørende er en helt anden opgave. Den var fredag eftermiddag rigtig svær.

Vil du se flere billeder fra Burhan G koncert, kan du klikke lige HER!

Burhan G, Tinderbox, 240622
Læs bedømmelse2 stemmer
3