Nick Cave lagde NorthSide ned med sin højre hånd

Gennemført. Med ét simpelt ord kan man beskrive den to timer og 17 minutter lange koncert med Nick Cave torsdag aften gav på NorthSide. 

Der hersker ingen tvivl om, at Nick Cave & the Bad Seeds var det absolutte hovednavn til dette års NorthSide. Der var såmænd heller ikke så mange andre, men det er en anden snak.

 Med i alt 19 sange var der noget for enhver Nick Cave smag. Der var de mere vilde og længere sange som ”Get Ready For Love” og ”From Her To Eternity”, men der var også de mere rolige som ”O Children” og ”I Need You”.

Men lad os lige holde ved sidstnævnte sang. ”I Need You” er skrevet om hans teenagesøns tragiske dødsfald fra en klippe. Da Nick Cave satte sig ved det mørke klaver, skulle tiden egentligt have stået fuldstændig stille, men det gjorde den ikke. I stedet blev sangen fuldstændig massakreret, da det snakkende, larmende, irriterende, grusomme, barnlige og mest despekt publikum blev ved at snakke. 

Hvor ville det være skønt, hvis folk kunne finde ud af at skride ad helvedes til hvis de skal stå at snakke. Jeg kan forstå det, hvis det var Jung der spillede, men det er langt fra acceptabelt til en sang så skrøbelig som den. Der var det noget andet i 2017.

Klip deres armbånd og smid dem ud på røv og albuer. 

Anmeldelsen forsætter under billedet

Nick Cave, Nick Cave & The Bad Seeds, Northside, Northside 2022
Foto: Lasse Lagoni

Nick Cave = kunst

Nick Cave har et mystisk væsen omkring sig, og med ”Tupelo”, megahittet ”Red Right Hand” og ”Higgs Boson Blues” indkapslede han energien omkring sig og han udtrykte det på sin helt særlige måde. Det var som om, at han var i gang med at forme en kult, og hvis det er tilfældet, så vil jeg gerne have en indmeldingsblanket. 

Til aftenens koncert var det musikken, som var i fokus. Der var ikke noget filter. Det var råt, og det var dét, som det bør handle om. Et fremragende nummer som “Bright Horses” fra 2019 albummet Ghosteen blev fremført til perfektion. Nummerets elegance og skrøbelighed blev fastholdt gennem hele sangen, og de folk omkring mig holdte i det mindste deres kæft, så sangen kunne nydes i dens helhed.

En koncert med Nick Cave er rå, og det var aftenens tre sidste sange et levende bevis på. ”Into My Arms”, ”Vortex” og ”Ghosteen Speaks” kan ikke kun defineres som sange, men som kunst. Fremført så raffineret og elegant, at man helt glemmer, at man står ved siden af en genbrugsstation.

Først var koncerten planlagt til at vare en time og 30 minutter, men blev efterfølgende planlagt til to timer. Da det kom til stykket, blev den to timer og 17 minutter lang. 

En skam det ikke var længere. Han kunne garanteret have spillet hele dagen. 

Se flere af Lasse Lagonis billeder fra koncerten HER!

Nick Cave, Nick Cave & The Bad Seeds, Northside, Northside 2022
Foto: Lasse Lagoni

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her