Jung, Northside, Northside 2022
Foto: Lasse Lagoni

Jung spillede kedelig husmor-rock på NorthSide

Læs bedømmelse0 stemmer
1.5

Der var ikke meget at råbe hurra for over koncerten med Jung torsdag på NorthSide. På halvanden time sugende bandet alt energi fra publikum. Det var som tyveri i højlys dag.

Om det er fordi, at der ikke er noget kød må være til det uvisse. 

Selvom de med “Sig Mig”, “Tur Retur” og “Forfra Forbundet” gjorde et ihærdigt forsøg på at gøre noget, der virkede ægte og med liv, så fejlede bandet. Det var kedeligt, ensformigt og uden liv størstedelen af koncerten.

Hvis man som plantespisende-koncertgænger overværede ét nummer med Jung, så kunne man prale af at have set størstedelen af deres koncert. Koncerten var statisk fra start til slut med undtagelse af enkelte sange. Under megahittet ”Blitz, Baby” livede bandet op, men kort efter lukkede de igen ned om sig selv med ”HDTV”

Anmeldelsen forsætter under billedet

Jung, Northside, Northside 2022
Foto: Lasse Lagoni

 Billige tricks

Jung fik deres gennembrud i 2019, og derfor er deres indtræden på festivalerne ikke noget, man har set så meget til grundet en vis pandemi. En tourné er det dog blevet til, og gutternes optræden på NorthSide viste, at de mangler noget festival-erfaring. De har simpelthen ikke kontakten til publikum. At stirre ud mod publikum i halvandet minut og stå som en helgen midt på scenen er ikke et trick.

Bandet var på plakaten på NorthSide i 2020, hvor de skulle have åbnet den lille scene, men i 2022 er de altså blevet opgraderet til en stor scene. Hvis alle får en stor scene, så går der ikke mange år før vi ser alle deltagerne fra X-factor på hver sin scene på NorthSide. 

Der hvor Jung og X-factor deltager skiller sig ud er simpel. Jung har én sang, som er garant for en god stemning. ”Hun Kommer Tilbage” skabte den folkefest som NorthSide havde håbet på, da de bookede Jung. Den stemning kom halvanden time for sent. Hvis bare Jung havde så meget liv og energi til koncertens første sange, så ville koncerten have været helt anderledes. 

 At husmor-rock skal fylde halvanden time på NorthSide, er for mig stadigvæk en gåde. Start med en halv, og når der er nok at tage af, så giv folk halvanden. 

 Jung skulle bare have haft et par minutter.

Vil du se flere af Lasse Lagonis billeder af Jung koncerten, kan du klikke lige HER!
Jung, Northside, Northside 2022
Foto: Lasse Lagoni
Jung, NorthSide, 020622
Længden på Jungs koncert på NorthSide var alt for lang. De skulle have nøjes med et par minutter.
Læs bedømmelse0 stemmer
1.5