Foto: Helle Arensbak

Torsdag på Jelling Musikfestival

Dag nummer to på årets Jelling Musikfestival bød på gode gamle kendinge lidt blæst og en masse fællessang. John Mogensen swingede inden i Rasmus Bjerg, og gæsterne havde det godt efter nattens regn og våde eskapader.

Foto: Helle Arensbak

I Teltet stod Kellermensch og tog imod gæsterne med deres mørke og smukke lyd. Det blev en medrivende koncert – helt ind i sindet med Sebastian Wolff og co.

Foto: Helle Arensbak

Drew Sycamore har en spændende sommer foran sig. I Jelling stod de unge fans klar til at give masser af kærlighed til deres nu lyshårede heltinde. Det lover godt for åbningen af Orange Scene efter dagens koncert.

Foto: Helle Arensbak
Foto: Helle Arensbak

Tv-2 samlede generationerne i solen og åbnede op for bagkatalogets mange hits. Fællessang nåede nye højder i Jelling, da “De første kærester på månen” blev sendt ud til forsamlingen. Kærligheden overvinder alt, Lanternen, Popmusikerens vise og  Alt hun ville var at danse” – kært barn har mange navne.  Der er noget særligt over at blive først gennem ens liv med musik, og de oplevelser sangene fremkalder. Fællessang er en særlig oplevelse når så mange mennesker synger med en stemme. Der har været mange af disse særlige øjeblikke på Jelling Musikfestival. Med Minds of 99, Gnags, Birthe Kjær og Andreas Odbjerg og Tobias Rahim.

Foto: Helle Arensbak
Foto: Helle Arensbak

På den anden side af pladsen stod Mekdes på den lille scene, Tribunen. Med blå blonder på arme og hænder slynger hun den store stemme ud som et smukt lydtæppe inden aftensmaden skal indtages. Hvad mon menuen står på i dag?

Foto: Helle Arensbak

Magtens korridorer
Disko under smukke lamper. Det lyder næsten ikke som de flamboyante knægte fra hovedstaden. Men Magtens Korridorer fik sat skik på det skide parforhold og kom inderlighedens poesi i møde under teltdugen først på aftenen.

Foto: Helle Arensbak

Malurt

Der er mange koryfæer på programmet i år. Og Malurt er bestemt en af dem. Opstået fra en lang slumrende søvn stod de klar til at mødes os i mørket. Med poesi og rock følte man sig beæret over deres forsøg på at indtage festivalens publikum. Savnet af fortidens skrigende kvinder blev råbt ud som et urskrig. Men kvinderne var blevet for gamle til at skrige af forelskelse – som dengang. Michael Falck ville finde magien. Føle fortidens storhed med sine wingmen. “Så tar jeg modet til mig – glemmer alt om tid og sted…” og bare synger med. Folket vil underholdes og hygge sig.

Foto: Helle Arensbak
Foto: Helle Arensbak
Foto: Helle Arensbak

Fyr og Flamme
Disko og kitch af den vildeste skuffe fik hænderne til at forme sig som hjerter på de unge koncertgæster under teltdugen
De sang Superlove få timer efter af den ægtevære netop havde forladt Scenen – Malurt kunne sagtens klares en gang til.

Foto: Helle Arensbak
Foto: Helle Arensbak

Festen blev sluttet af med Duran Durans kæmpe popbrag på Scenen.
Se mange flere billeder fra Jelling Musikfestival Torsdag lige HER