The Minds of 99, Parken, 110921
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

The Minds of 99 i Parken var det, som vi alle havde brug for

Læs bedømmelse0 stemmer
5

Udsolgt i Parken

Det er der ikke mange danske bands, som kan prale at have opnået. Volbeat i 2017 og nu The Minds of 99.

De indtog lørdag aften Parken i København, hvor 50.000 mennesker oplevede en historisk begivenhed: Den første stadionkoncert i Europa siden coronapandemien lukkede verden ned i marts 2020. En historisk begivenhed, som også kan kaldes historisk god.

For koncerten med The Minds of 99 var nemlig gennemført fra start til slut. Fra første sang, ”Solkongen”, hvor Niels Brandt, som en helgen efter 549 dage genopstod fra midten af Parken til den sidste sang, ”Alle Skuffer Over Tid”, hvor hele Parkens indsamlede energi fra flere måneder blev udløst på én gang.

Der var ikke én sang under aftenenes to timer lange koncert, hvor Niels Brandt, Anders Folke Larsen, Asger Wissing, Jacob Bech-Hansen og Louis Clausen ikke brillerede. Sang efter sang stod de stolt frem som et symbol på, at det sidste halvandet år endeligt er forbi.

I koncertens første halve time formåede de med sangene ”Ung Kniv”, ”Hjertet Følger Med” og ”Som Fluer” at fyre godt op under Parken. De formåede at få udløst den eufori, som var indsamlet. Man troede, at hele Københavns befolkning var til stede. Det lød hvert fald sådan.

Koncerten med The Minds of 99 fandt sted den 11. september 2021. Det er præcis halvandet år efter, at Mette Frederiksen holdt det berømte pressemøde, hvor nedlukningen af Danmark først kom på tale. Nu åbner Danmark igen. ”Det her, det er fucking genåbningen af Danmark” råbte Niels Brandt til aftenens koncert.

The Minds of 99, Parken, 110921
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Hvorfor den klassiske sceneopsætning?

Sangene ”Ubåd”, ”Big City / Bright Lights”, ”Hurtige Hænder” og ”Emil” blev spillet på mindre scener blandt publikum. Her var fællessangen, nærværen og energien størst. Særligt ”Big City / Bright Lights” væltede publikum fuldstændig bagover, og mindede om noget Malurt kunne have lavet, hvis de var på euforisende stoffer.

Man undrer sig derfor, hvorfor The Minds of 99 havde valgt den klassiske scenekonstruktion, hvor scenen er i den ene ende af spillestedet, og ikke den runde scene i midten af spillestedet med publikum rundt om. Den har de før haft stor succes med, da de spillede Dodekalitten på Lolland.

Det ville havde skabt en anden fællesskabsfølelse ved de sange, som blev udført fra hovedscenen. Her spillede Parkens store kapacitet selvfølgelig en rolle, men ikke desto mindre havde de muligheden for det. Den klassiske scenekonstruktion fungerede, men noget anderledes ville have været forfriskende.

The Minds of 99, Parken, 110921
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Ligbleg og rave

”Drømmer Om Livet” fra 2015 albummet Liber var under aftenens koncert en af højdepunkterne. Mens en ligbleg Niels Brandt gik rundt på scene med et kamera foran sig, blev Parken med ét knips forvandlet til et rave. Det var et veludført skift i genren, som gav koncerten forfriskende ny energi.

Efter sangen ”Emil” blev tempoet skruet op, og drengene trådte for alvor på speederen. Der var dog en mærkelig følelse ved sangene ”1, 2, 3, 4” og  ”I’m Gonna Die” som ikke fungerede særligt godt. Dem kunne man have undladt dem og i stedet have “Ma Cherie Bon Bon”, som har et mere livligt og tempo i koncerten. Men det var ikke en dealbreaker.

Dog fungerende ”Stor Som En Sol / Flad Som En Pandekage” og ”Det Er Knud Som Er Død” rigtig godt, og her viste bandet sig fra deres bedste sider, hvor både lyden og lyset var fænomenalt udført. Der var tænkt over detaljerne.

Under koncerten fik man også en lille smagsprøve på The Minds of 99 nye stil. En ny sang ”Under Din Sne”, som blev fremført for første gang. Den havde et lidt mørkt tekststykke og spillede fint sammen med deres rocklyd, som sammen med deres andre nyeste sange ”Emil” og ”En Stemme” lover meget vel for deres fremtid.

The Minds of 99, Parken, 110921
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

En historisk koncert

“Alle Skuffer Over Tid” var koncertens sidste gang, men det var ikke noget som The Minds of 99 kunne relatere til ved aftens koncert. Der var tænkt over alle detaljer, og der var intet, som var overladt til tilfældighederne. Det var næsten mærkeligt, at der ingen konfetti var, men det manglede ikke.

Koncerten i Parken lørdag aften blev noget, som var langt større end bare en koncert med The Minds of 99. Den handlede om, hvad hele verden har været igennem det sidste halvandet år. Den handlede om den fulde genåbning, som vi i fællesskab fejrede. Koncerten bliver én af de koncerter, som man snakker længe om.

Det bliver en koncert, som man fremadrettet måske bare omtaler som koncerten.

The Minds of 99, Parken, 110921
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Vil du se flere af Mathias’ fede billeder fra koncerten med The Minds of 99, så kan du klikke lige HER!

The Minds of 99, Parken, 110921
Koncerten i Parken lørdag aften blev noget, som var langt større end bare en koncert med The Minds of 99. Den handlede om, hvad hele verden har været igennem det sidste halvandet år. Den handlede om den fulde genåbning, som vi i fællesskab fejrede. Koncerten bliver én af de koncerter, som man snakker længe om.
Læs bedømmelse0 stemmer
5