Grimfest på Grimhøjgård Foto af Helle Arensbak.

Reportage fra GrimFest

 

 

Tre dage på græs. En plads delt i to. Håndsprit og coronapas ved indgangen. Dette var opskriften på at afholde en real festival med 2000 gæster på næsten normal vis indenfor de restriktioner der var udstukket. Endda udsolgt og den eneste af sin art i sommeren 2021.

Grimhøjgaard summet af liv. Af Livestemning med et stående publikum og et udvalgt felt af taknemmelige musikere, der denne weekend har generobret tabt terræn. Vi bevæger os mod normalen og friere leg med GrimFest.

Grimfest på Grimhøjgård Foto af Helle Arensbak.

Under bøgen på det Grimhøjgaardske græs står Steffen. Han har mange festivaler i bagagen, men denne lørdag tager han livtag med den grimmeste af dem alle.En våd jomfrutur med følelsen af endelig kunne slå sig løs uden at mærke restriktionernes snærende bånd. Maskerne er faldet og spritten er mest til blodet.

“Her er hyggeligt. Det føles som om vi nærmest er på besøg hos nogen og ikke en indhegnet mark”, udbryder Steffen. Denne nogen er Aage Stokholm og hans medhjælpere, der har adresse på gården, og som har afviklet GrimFest siden 2004 i Brabrand.

Grimfest på Grimhøjgård Foto af Helle Arensbak.

Vi går en tur i de to sektioner, som baghaven er inddelt i. Gæsterne bytter hver dag, så alle kan få en bid af festivalen og de mange fede oplevelser, der er i vente. Ved midnat må hegnet falde, da restriktionerne er fortid. Så kan øst møde vest.
Vejret tog flere kvælertag på festivalen i form af kaskader af regn der væltede ned fra oven. Men gæsterne hev regnslag og frakkerne frem og festede videre. Allan Olsen kæmpede bravt mod regnen og den voksende sniksnak.

GrimFest måtte helt ufrivilligt holde pause i 2020, så det var et stort ønske at finde en model, der kunne afholdes indenfor de restriktioner loven nu foreskrev. Der er arbejdet stærkt med at få alt på plads. På kort tid blev festivalen genopfundet. Konceptet var der allerede,  og i nye kroge af skoven blev der festet og snakket i ren forløsning gennem tre dage.  For der skulle være fest. Vi har savnet det. Selv om vi ikke må overnatte bliver der danset og rullet i høet. Der bliver kysset og skatet. Skålet og skrålet.

Grimfest på Grimhøjgård Foto af Helle Arensbak.

De frivillige flyver ivrigt rundt for at skabe den perfekte service. Vi mødes af smil. Lørdag aften kommer der forstærkninger i form af foodtrucks, så de sultne ganer kan bespises. Det var rart.

Grimfest på Grimhøjgård Foto af Helle Arensbak.

GrimFest er mange ting. Det er alt fra lejrbål til skatere og kærlighed til musik i øjenhøjde. Der er ikke mange stille øjeblikke på scenerne. Lørdag blev der afholdt den traditionsrige konkurrence på rampen, der i år er udformet som et piratskib.

Grimfest på Grimhøjgård Foto af Helle Arensbak.

Tre dages musik byder på gode overraskelser, men den grimme jomfrurytter Steffen drømmer om lidt mere blues til skovbunden. Vi er blevet forkælet af Patina og FVN – dejligt med upcommings der byder ind med noget på hjerte overfor Hugorme og Allan Olsens skarpe tunge. Vi glæder os allerede til næste år på Grimhøjgaard.

Se Helle Arensbaks mange fine billeder lige HER