Legenden Liam Gallagher klarede sig på rutinen

Engelske Liam Gallagher lykkedes med at balancere mellem eget materiale og de mange hits fra sit tidligere band, Oasis. Alligevel gik koncerten aldrig op i en højere enhed.

”We’ve been offered 100 million pounds for a tour still not enough for the greedy soul oh well stay young”. Dét er ordlyden i Liam Gallaghers seneste tweet, tilføjet den lille signatur ”LG”. Man skal ikke kende ret meget til familien Gallagher for at vide, at Liam henviser til sin storebror Noel, der altså ikke er solgt på idéen om at genforene 90’er-superstjernerne Oasis – og det skulle da også undre. Ingen af de to brødre er nemlig kendte for deres forsonende natur.

Så det var altså kun en enkelt Gallagher, Liam, der skulle optræde tirsdag aften i Forum Black Box, efter efterspørgslen på Store Vega var blevet for stor. Men hvis man troede, at han så ville tage musikalsk afstand til alt med Noel, tog man fejl. I hvert fald gik han og bandet på scenen til en afspilning af Oasis-nummeret ”Fuckin’ in the Bushes” lagt over en video af aftenens hovedperson, godt castet i rollen som oprører.

Liam Gallagher, Forum
Foto: Stefan Bruse thor Straten

Blandet landhandel

Og så kunne Gallagher ellers stille sig til rette i sin ikoniske positur – hænderne bag på ryggen, syngende op i mikrofonen lidt nedefra – under ”Rock ’n’ Roll Star”, også fra Oasis’ repertoire. Dét fik de første ølslatter til at flyve igennem luften, mens der blev messet ”Liam! Liam! Liam!” efter den 47-årige englænder oppe på scenen. Den gode stemning blev også holdt oppe under Gallaghers egen ”Halo” med dens gennemtrængende klaverriff, men åbenbart ikke nok til at helt imponere Gallagher, der drillede de fremmødte for at se lidt sløve ud.

Alligevel tog publikum ganske pænt imod også solomaterialet med ”For What It’s Worth” og dens forsonende (!) tekst som et højdepunkt. Den blev fulgt op med Oasis-klassikeren ”Morning Glory”, der ikke overraskende fik gulvet til at gynge. Men så fulgte en række sange, som var lige lovligt lad rockede og ensformige – og nej, det var skam ikke kun Gallaghers egne sange, der fremstod halvkedelige, men også et par mindre kendte Oasis-numre.

Liam Gallagher, Forum
Foto: Stefan Bruse thor Straten

Rutine varer evigt

Men Gallagher har trods alt været regulær rockstjerne i over 25 år, så han ved godt, hvordan man begejstrer. Derfor afrundede han den første time af koncerten med Oasis-hittet ”Live Forever”, som virkeligt fik salen til at skråle med igen. Efter en pause på kun få minutter trak han nye veksler på de mange stemmer, som han bad synge omkvædet til Oasis’ ”Acquiesce” for ham – måske ikke helt tilfældigvis et omkvæd, der blev sunget af Noel på albumversionen.

Den sidste del af koncerten blev kørt ind med klassikere: ”Roll With It”, ”Supersonic” og ”Champagne Supernova” gjaldede igennem Forum, inden Gallagher lukkede sin hætte om sit skæggede hoved til afslutningsnummeret ”Cigarettes & Alcohol”. Dermed formåede Liam Gallagher alligevel at gøre god profil uden dog at være blændende. Og det var dejligt at blive mindet om, at selv om Oasis ikke findes længere, så skal deres musik nok leve for evigt.

Liam Gallagher, Forum
Foto: Stefan Bruse thor Straten

Vil du se flere billeder fra koncerten, så kan du klikke lige HER!

Se også

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...

Gennemført disco extravaganza med Sophie Ellis-Bextor

Den 14. februar 2003 var den engelske sangerinde Sophie...

Tyler Childers gav Vega en magisk aften

På en støvet tirsdag aften i februar blev Store...

Laufey charmerede og fortryllede i Store Vega

Mens verden stod stille under pandemien, fandt islandske Laufey et publikum for hendes musik på TikTok. I aften er første gang hun spiller i Danmark, og spørgsmålet er: Kan Laufeys charmerende, moderne take på smooth bossanova jazzpop holde niveauet overfor et udsolgt Store Vega? Svaret: I dén grad!
spot_img
Christoffer Fischer
Christoffer Fischer
Egentlig mest en filmnørd, men dog også musikelsker med hang til især rock, gerne af ældre dato, men også elektronisk musik og hiphop sniger sig ind i mine øregange.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her