Angel Olsen, Store Vega
Foto: Michael Barrett Boesen

Angel Olsen – Entertaineren med den guddommelige klang

Fredag aften lagde Store Vega rammerne til en magisk aften med den amerikanske sangerinde Angel Olsen. At Vega ikke kunne melde udsolgt viser at der stadig er danskere derude, som har en utrolig særlig oplevelse til gode. Men for de som var mødt op, blev der leveret drømmende baroque pop i særdeles veloplagt stil.

Angel Olsen har efterhånden været i Danmark en del gange, og det er heller ikke første gang jeg selv ser hende, men noget er anderledes denne gang. De første to sange på aftenens liste bliver opført i storladen stil, med Angel og band stående nærmest naglet fast på deres respektive pladser. Dette kunne godt give anledning til en bange anelse om mere af samme stil som jeg tidligere har set, statisk og velspillet, men igennem den tredje sang “Impasse” sker der en eksplosion af lys og lyd, og NU er vi igang.

Hvad der følger får de første par numre til at føles som en slags stiløvelse, for nu er det en langt mere løssluppen og afslappet Angel der er på scenen. Der bliver joket med bandet, og publikum, Angel sætter sig sågar på scenen og kigger på sit band spille introen til en sang, før hun rejser sig igen. Det er en smittende stemning som føles helt ned på bagerste række af Store Vega. 

Angel the entertainer

En lang anekdote om at skrive musik på tour, og om det er okay hun spiller en helt ny sang i aften, bliver mødt med fuldt fokus og hujen fra publikum, til trods for hele snakken kunne have været erstattet af et helt nummer. At sangen hun starter viser sig at være hittet “Shut Up Kiss Me”, leder tankerne hen på den afslappede entertainer stil som f.eks. Nick Cave eller Morrissey. 

En koncert som denne fungerer kun så længe man bliver holdt fast i det der magiske moment mellem kunstner og publikum med god lyd, og i aften gør lydmanden sig al ros fortjent. Aldrig har jeg før i Store Vega oplevet en så skarpt defineret lyd. Keyboards, guitarer, bas, trommer, cello, violin, kor og Angel selv, alt går igennem klokkeklart og uden at noget mudrer eller blandet sammen. Efter tolv sange går Angel og band af scenen for en stund, før de kommer ind og afslutter med den enorme og 50’er hollywood vibede “Chance”, og cementerer denne aften som et tidligt bud på årets koncertoplevelse. 

Angel Olsen, Store Vega
Foto: Michael Barrett Boesen

Se resten af Michaels billeder HER