Megadeth, Royal Arena
Foto: Rod Clemen

Megadeth var mega kedelige i Royal Arena

Da Dave Mustaine og resterne af medlemmerne i Megadeth gæstede Royal Arena den 10. juni 2018, var det sammen med Judas Priest. Der virkede de som et overstået kapitel. 593 dage efter fandt vi ud af, at der desværre var ét kapitel mere. Et dårligt et af slagsen.

Som skudt ud af en kanon bragede den mudrede sang ”Hanger 18” ud af højtalerne som det første nummer til det metal-elskende publikum i Royal Arena fredag aften. En fredag aften hvor både Bad Wolves, Megadeth og Five Finger Death Punch var på programmet. Desværre for de 11.000 mennesker, som fandt vej til Royal Arena fredag aften, skulle de pines med en omgang slatten og mudret metalmusik i den dårlige ende af skalaen.

Når man tager i royale omgivelser med én af de fire store bands indenfor thrash metal, så forventer man kvalitet for skillingen. Desværre prioriterede Megadeth kvantitet fremfor kvalitet. Med 12 sange på sætlisten var der knap nok tid til at Dave Mustaine (vokal og guitar), David Ellefson (bas), Kiko Loure (guitar) og Dirk Verbeuren (trommer) kunne nå at udfolde deres musikalske evner og særligheder, som der blandt andet er at finde på ”Sweating Bullets” og ”Dawn Patrol”.

Efter en udmærket guitarsolo ved sangen ”Dystopia” var koncerten ved at nå sin vejs ende, men inden da fik hele koncerten et nyk opad. Èn af sangene som hævede koncerten til noget godt, var ”Symphony Of Destruction” fra Countdown to Extinction albummet fra 1992. Sangens skøre, men fængende rytme var lytteværdigt, og for første gang under koncerten, lød det ikke som om, at man befandt sig i en bunker.

Megadeth, Royal Arena
Foto: Rod Clemen

Tiden som metalmastodonter er fortid

Under ”Peace Sells” fremstod Megadeth faktisk som nogle, som havde lysten til at stå på scenen. Deres energiske genoplivning varede i mindre end to minutter, og ved koncertens anden sidste sang, ”Mechanix”, var lyden igen på afveje. Det var praktisk talt umuligt at høre, hvad der blev sunget ind i mikrofonen. Det eneste man kunne høre var instrumenterne og en svag mumlen i baggrunden. Det fortsatte helt ind til koncertens sidste sang, ”Holy Wars… The Punishment Due”, hvor de for alvor slog fast, at de er ligegyldige metalmastodonter, hvis tid som mastodont er ved at være fortid.

Da koncerten med Five Finger Death Punch blev annonceret, var det med Megadeth som speciale gæster. Specielle er de dog ikke. Copenhell i 2016, Store Vega i 2017, Royal Arena i 2018 og nu igen i Royal Arena i 2020. Deres hyppige besøg til det danske land får dem ikke til at fremstå specielle, men nærmere billige. Billige at have med på tour – som opvarmning. Når man snakker om Megadeth, så bliver de oftest nævnt i sammenhæng med frasen ’the big four’ inden for  thrash musikken.

 I aftes lød de bare som trash.

Megadeth, Royal Arena
Foto: Rod Clemen