Foto: Robert Hendel

Bob var Hund-rede procent tilstede

Festlig og sprudlende forsanger gjorde Vega skånsk for en aften, og det var bestemt ikke kedeligt!

”Bob Hund, dom är galen”! Det var min svenske kollegas reaktion på at landsmændene skulle spille på Vega. Gal eller genial? Heldigvis var Bob Hund begge dele, da de onsdag aften gik på scenen på Vesterbro i København.

Maskeringsforbud og en kæmpe trafikkegle

I front var en yderst veloplagt Thomas Öberg, der havde trodset maskeringsforbudet, og iklædt sig hvid skjorte, sort vest og den velkendte sorte Zorro maske. Med på scenen var også en meter høj orange trafikkegle, som overdimensioneret mikrofon, der blev brugt til at råbe budskaberne ud. Et syn der på én gang var både bizart, og fuldstændig gav mening, når vi fik at høre hele det skønne, flagrende og skæve musikalske Bob Hund univers.

Bob Hund behøver næppe nogen større præsentation, da bandet har spillet et halvt hundrede koncerter i Danmark. Den gale besætning består stadig af Conny Nimmersjö, Johnny Essing, Jonas Jonasson, Mats Hellqvist, Thomas Öberg og Christian Gabel. Sidste medlem, Martin Kann, er hjernen bag Bob Hunds visuelle udtryk. Bandet går helt tilbage til 1991, og udgav tidligere i år deres 9. album, 0-100.

Foto: Robert Hendel

Aftenens første låt var Reinkarnerad Exakt Som Förut, et nummer fra bandets anden plade fra 1996. Ikke et nummer der ligefrem sparkede koncerten i gang, det var en yderst afdæmpet start. Dernæst fik vi titelnummeret fra den seneste plade fra 2019, nemlig 0-100. Så kom vi ligesom i gang! ”Svarvita pengar”. Et begreb der fyldte en del denne aften. De sort hvide knaster fylder i alle samfundets lag, og vi har hørt meget om hvidvaskning af sorte penge, og nu kører sagen om Brittas penge. Uanset om de er sorte eller hvide, eller om du har 0 eller 100, så fylder skidtet Under koncerten stikker Thomas Öberg til de “høje” billetpriser, og spørger hvad vi har givet? Prisen lød på 290 kr. inkl. gebyr på Vega. Svaret kom tørt fra scenen: ”ja, det var ikke dyrt”. Den store hundefamilie skal jo have noget i madskålen, det har de vitterligt også fortjent. De mange fans spyttede dog gavmildt i merchandiseboden.

Gode råd dyr(e) for vovsen

Da bandet i 2013 solgte alle deres instrumenter på auktion, var gode råd dyre for vovsen. Når de skulle på scenen, måtte de låne instrumenter. Det var alt fra guitarer, forstærkere, pedaler, trommesæt og ja sågar bagtæppet på scenen der skulle lånes. Det må have været krævende at bede om hjælp, og spille på lånt gear. Hjælp fra publikum fik bandet også onsdag aften i Vega. Introen til ”Folkmusik For folk Som Inte Kan Bete Sig Som Folk” blev fælleshvisket af publikum. Og derfra var det som om at stemningen, og indlevelsen i numrene, bare blev bedre.

Foto: Robert Hendel

Fra scenekanten blev vi forsikret om at Bob Hund spiller bedst, når tøjet bliver tilpas varmt. Og som koncerten skred frem, blev skjorte og vest for varm for frontmanden, og det samme blev bandet. Mellem numrene blev stemmen smørret med champagne-godbidder, og vi fik underholdende perspektiver om samfundet, set fra Bob Hunds verden. Vildt, dekadent og jordnært på én gang. Og Vega kunne lide det.

Én koncert fra guldbryllup

Som ekstranummer blev Rockabilligt leveret med et lækkert hurtigt trommegroove, og salen gyngede under omkvædet. ”Det här er på riktigt. Inta et jävla forsök. Måsta rockabilligt!!” Autentisk og ægte, uden nogen tvivl.

Aftenens koncert var vist nok koncert nummer 49 på dansk grund. Og efter svenskernes eget udsagn fortsætter de med at spille indtil den svenske mønt har indhentet den danske. Med andre ord, bliver der nok igen mulighed for at kaste flere ”svartvita pengar” efter Bob Hund, og allerede torsdag aften får Århus glæde af jubilæumsforestillingen. Vi krydser fingre for at valutakursen fastfryses, og ser frem til at Bob Hund snart skal luftes igen. Det läter nemlig sä bra!

Foto: Robert Hendel

Se flere billeder fra koncerten med Bob Hund lige HER!