Karl William, Smukfest, Stjernescenen, 080819
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Karl William var helt forstenet

Karl William er efterhånden godt etableret på den danske musikscene, og torsdag eftermiddag på Stjernescenen på Smukfest viste han, hvordan en koncert skal støbes.

Med en selvsikkerhed og energi så udstrålede, så var det virkelig forfriskende oplevelse at se Karl William optræde. Normalvis er han ikke den type der render rundt på scenen og smådanser, men om det var tv-optagelserne til DR3 der gjorde det, det var usikkert. Hvis det var tilfældet, så skal alle hans koncerter fremover filmes.

Sorte solbriller og en sort skjorte indtog Karl William og resten af bandet Stjernescenen med sangene “Forfra”, “Forstenet” og “Lidt Ad Gangen” mens de sidste dråber af en stor byge drypper med over festivalpladsen.

Desværre kunne intensiteten ikke vare ved, og igennem seks sange, “Syredronningen”, “Samme Vej, “Placebo”, “Vi Er Vi”, “Modvind” og “Faldet”, virkede Karl William som en, der var løbet tør for batterier. Det var ikke før det mere hurtige nummer “Blind Igen” blev spillet, at der kom lidt gang i ham og publikum igen.

Karl William, Smukfest, Stjernescenen, 080819
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Regnslag eller musik

Karl William er et af de mange bands som Smukfest booker år efter år, og ifølge forsangeren selv, så vil han hjertens gerne komme næste år. Hvis det bliver tilfældet, så kræver det en smule fornyelse fra bandets side. Hver af hans koncerter lyder meget ens, og hvis de skal forblive aktuelle, så kræver det handling nu.

Afslutningsvis spillede Karl William ”Alt Er Fint” og ”Om Igen”, og at dømme ud fra publikum, så var energien ikke længere iblandt dem. Alt imens vejret skiftede mellem solskin og øsende regnvejr skulle regnfrakkerne og regnslaget af og på – og det løb med al opmærksomheden.

Koncerten med Karl William var god de første fem numre og de sidste tre. Alt imellem var kedeligt, og lysten til at søge permanent tørvejr voksede gradvist. Heldigvis kom de godt fra det med de sidste numre.

Karl William, Smukfest, Stjernescenen, 080819
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Vil du se flere af Mathias’ billeder, så kan du klikke lige HER!