Baest, Roskilde Festival, RF19
Foto: Robert Hendel

Baest medbragte død og ødelæggelse

Baest havde indkaldt til sen dødsmesse med Satan, fuld smadder og et tændt Pavilion, der var klar til at moshe igennem til solen så småt stod op.

Fyrene i aarhusianske Baest rev for 2 år siden Rising scenen fra hinanden i opvarmningsdagene. Siden da har de udgivet albummet Danse Macabre og har et nyt på vej til september. DR3 fulgte de 5 medlemmer på europatour i vinters, hvilket der er kommet en ganske fin dokumentar ud af. Den har til en hvis grad gjort publikum på fornavnsbasis med Simon, Svend, Muddi, Lasse og Sebastian. Rent ud sagt: Der er mange øjne på og forventninger til de 5 medlemmer i øjeblikket.

Da fortæppet ryger kl. 02.31 kommer bandet løbende ud med fuld smæk på og der går ikke lang tid før forsanger Simon Olsen har bedt publikum om at dele sig i to, for at starte moshfesten. Moshet det blev der. Samtidig blev der taget hensyn til alle os der ikke ønskede at indgå i vildskaben forrest. For det er sådan det foregår til metalkoncerter (Listen and learn skeptafans på Arena). Undervejs får vi

Nye sager

Der bliver spillet et par sange fra den kommende plade Venenum. Blandt andet det super hårde Gula og singlen As Above So Below, som Baest havde smidt på gaden samme dag. Lovende materiale må man sige. Publikum kvitterede med gang på gang at smadre ind i hinanden og sender horn mod scenen.

Hitparade

Det bliver dog også til baest bangers som Wormloard, Marks of the Undead og afslutningsvis Chrosswhore, hvor især den forreste del af teltet gik fuldstændig amok. Apropo teltet, så er det atså lidt en skam at lydpulten står så langt fremme. Det resulterede igår i at publikum nærmest blev delt i to, fordi man ikke kan se noget direkte bag pulten.

Lidt døv idag

Jeg har efterhånden set en del koncerter med bandet, dog ikke deres seneste på Copenhell, og det var det højeste jeg har hørt dem spille. Højt er fedt til dødsmetal men det betød i det her tilfælde at Simon Olsens vokal ind imellem druknede i resten af lydbilledet. Mine ører idag vidner og max volumen.

Baest viste igen på Roskilde hvordan man skuer en dødsmetalkoncert sammen og hvorfor de lige nu er Danmarks store nye metalhåb. Perfekt dosis Satan, mosh og synkron-hårmøller fra de to guitarister.

Baest, Roskilde Festival, RF19
Foto: Robert Hendel

Se flere billeder fra koncerten her