Cardi B, Roskilde Festival, RF19
Foto: Lasse Lagoni

Your bitch wanna party with Cardi B

She bad, she bad, she bad, she bad. Cardi B spilede natten til torsdag på Orange Scene, mens hun fremviste sine attributter på fornemmeste vis. Den lille unge dame lagde sig højt på listen over mainstreamkunstnere, der har optrådt på Roskilde Festival.

Twerk-festen overgik alle forventninger, da amerikanske Belcalis Almanzar, kendt under rappernavnet Cardi B, gik på scenen til tre kvarters vildskab på Orange Scene sent onsdag aften.

Den 26-årige Bronx-pige har været i vælten de seneste to år med masser af historier om hendes tidligere karriere som stripper, det stormfulde forhold til Migos-rapperen Offset og selvfølgelig graviditeten sidste år, hvor hun i juli måned fødte lille Kulture Kiari – hvilket var grunden til, at hun aflyste på sidste års Roskilde, da den lå blot en uge før hendes termin.

Den 1,60 meter høje dame kom ud iført en grøn glimmer bodystocking og bølger i håret og performede åbningsnummeret fra debutalbummet Invasion Of Privacy “Get Up 10”, der handler om hendes hårde start på livet og de første voksenår i Bronx med en voldelig mand og stripperlivet for at komme væk og få en selvstændig tilværelse.

Stemmen var ikke til at tage fejl af. Kendt fra memes, vines, tiktoks og diverse andre klip fra internettet. “Okurrrr” råbte hun, og de unge kvinder foran scenen svarede tilbage med deres bedste forsøg med et rullende r på tungen. Selvom sætlisten var kort, var den intens. De featuring-hits, som Cardi har lavet i løbet af sin relativt korte men højtflyvende karriere, blev leveret tight med vers og omkvæd og ikke andet, så publikum slap for at stå og høre et singback-vers fra en kunstner, der alligevel ikke var til stede.

Vokalen var god, selvom lyden fra mixet engang i mellem overdøvede lidt for meget. Alt blev leveret live med god energi, ligesom de mange twerksessions, der var på scenen, også var til UG med kryds og slange sammen med de mange dansere på scenen.

Man kunne argumentere for, at 45 minutter er en for kort koncert. Men når der kun er ét album, og så meget musik bliver leveret i samarbejde med andre kunstnere, synes jeg, at et højintenst sæt, der aldrig blev kedeligt, er bedre end at tilføje fluff-numre, ingen kender, for at få sættet op på 75.

Hits som “Taki Taki”, “Girls Like You” og “Twerk” blev drysset ud sammen med “No Limit”, “She Bad” og “Money Bag”, mens de sidste to numre selvfølgelig var festklassikeren “Bartier Cardi” og gennembrudshittet “Bodak Yellow”.

Cardi B lægger sig klart i top over bedste mainstream-optrædender i det her årti med en koncert, hvor der var god energi og god vokal. Noget, der ikke har kunne findes i så god kombination hos hverken Rihanna eller Nicki Minaj for eksempel. Og så var det sjovere end Eminem, sorry, not sorry.

Cardi B, Roskilde Festival, RF19
Foto: Lasse Lagoni

Se resten af de livlige billeder HER.