Swedish House Mafia, Tinderbox, TB19, TB19g, Rød Scene
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

Swedish House Mafia lukkede Tinderbox med manér

Swedish House Mafia genopstod for nylig i deres vante konstellation. Lørdag aften vred de de allersidste kræfter ud af det hårdt prøvede Tinderbox-publikum. 

På Tinderbox’ jomfrurejse i 2015 satte to tredjedele af Swedish House Mafia-medlemmerne gang i Tusindårsskoven. Axwell ^ Ingrosso spillede op til dans og basarmsfest på festivalens ene hovedscene, mens Steve Angello året efter fik lov at gæste den elektroniske scene, Magicbox.

Selvom det var lidt af et scoop, kan det – med de tidligere besøg in mente – nok ikke betragtes som verdens største overraskelse, da Tinderbox tilbage i november sidste år kunne annoncere den svenske DJ-trio som første hovednavn på dette års Tinderbox.

“Swedish House Mafia is back!”

Et stort, hvidt scenetæppe dækkede indledningsvist for udsynet til scenen. Publikums spænding skulle øjensynligt pirres til det sidste, mens udefinerbare elektriske toner buldrede i takt til glimtrende lys bag tæppet, som var det torden og lynild på en varm sommerdag.

Tronende bag en gigantisk DJ-pult dukkede de tre svenskere op bag scenetæppet, og lydniveauet fik det første nøk opad. “Swedish House Mafia is back! Are you ready?” råbte Angello til det frådende publikum, hvis jubel nok godt kan tolkes som et “Yes, du!

Herefter blev der spillet på alle tænkelige tangenter. Der var fyrværkeri og ild og gnister nok til at starte en mindre skovbrand i Tusindårsskovens junitørre buskads. Den storladne men alligevel simple scene placerede de nordiske elektro-guder højt oppe på den piedestal, hvor de hører til, mens talrige laserlys piercede nattemørket.

Swedish House Mafia, Tinderbox, TB19, TB19g, Rød Scene
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

Komplet setliste

Axwell ^ Ingrosso-tracket ‘We Come We Rave We Love’ åbnede på profetisk vis ballet. Herefter fulgte en alenlang setliste, der dog aldrig virkede rodet. Trioen holdt sig (heldigvis) nogenlunde til de originale mix af de kendte numre, og det var især de numre, du måske kender fra dine aftener på diskodasko, der for alvor understregede husmafiaens evne til at sætte ild til et dansegulv.

De kendte hits var spredt godt ud over hele koncerten, så man skulle ikke nødvendigvis være inkarneret Swedish House Mafia-fan for at få ondt i basarmene lørdag aften.

Med numre som ‘Greyhound’, ‘Miami 2 Ibiza’, ‘Antidote’ og ‘Barricade’ understregede trioen deres imponerende arsenal af dansegulvsbaskere, inden hit-kvartetten ‘One (Your Name)’, opløftende ‘Don’t You Worry Child’, ‘Sun Is Shining’ og slutteligt ‘Save The World’ rundede dette års Tinderbox af med manér.

Swedish House Mafia, Tinderbox, TB19, TB19g, Rød Scene
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

Eskil stod igen-igen klar med kameraet. Se hans flotte galleri HER.