The Lumineers, Tinderbox, TB19, TB19g, Blå Scene
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

The Lumineers leverede fortrinlig folk-pop, men folkefesten udeblev.

Det amerikanske folkband The Lumineers understregede, hvordan folkemusik bør lyde i år 2019 på Tinderbox’ sidste dag. Desværre nåede folkefesten bare aldrig helt i gang.

Der var langt fra tæt pakket foran Blå scene, da amerikanske The Lumineers spillede, på tredje og sidste dagen ved årets Tinderbox, i bagende sol. Bandet lagde forholdsvis roligt ud med nummeret ”Sleep on the Floor”. De fulgte trop med titelsangen til deres andet studiealbum ”Cleopatra”, hvis grundtempo var en kende hurtigere end åbningsnummeret, hvilket blev modtaget godt hos det afdæmpede publikum.

Bandet, som både har besøgt Barak Obama i Det Hvide Hus og turneret med verdensstjerner, som U2 og Tom Petty, viste da også, hvorfor de har vundet folks musikhjerter på internationalt plan med deres moderne tag på folkemusikken. Ej kan det heller fornægtes, at de har et fortrinligt bud på, hvordan genren bør lyde i dette årtusind. Forsanger Wesley Schultz demonstrerede en enorm inderlighed på den personlige ”Leader of The Landslide”, som omhandler misbrug og magtesløshed.

Momentum kom midtvejs

Omtrent midtvejs i koncerten skete der noget, som hævede koncertens niveau. The Lumineers havde ellers udvist skarphed og været velspillende fra begyndelsen, men alligevel ikke formået at få publikum helt til top i deres energibarometer. Men under ”Flowers In Your Hair” ramte beatet så kontinuerligt, at man skulle være dissideret kølig og rytmeforladt, hvis man ikke som minimum fik lyst til at trippe lidt med fødderne. Herefter indtraf det egentlig vendepunkt for koncerten, da bandet spillede gennembrudshittet ”Ho Hey” fra 2012. Sangen som indtog hitlister verden over og blev P3’s uundgåelige herhjemme. ”Ophelia” fik ikke publikum til at blive mindre begejstret. Wesley Schultz valgte her at hoppe helt ud blandt publikumsmængden, hvor han ubesværet fuldførte numret tæt omsluttet af folket. Med to af gruppens største hits lige efter hinanden, ramte koncerten sit momentum her.

Det var ikke fordi resten af koncerten fadede ud og ramte bunden. The Lumineers kunne deres håndværk og den fælles synergi mellem musikerne på scenen og deres kærlighed til musikken var tydelig at mærke. De fortjente blot en større cadeau end Tinderbox var i stand til at give dem denne eftermiddag i Tusindårsskoven.

The Lumineers var heller ikke for fine til at fylde hele spilletiden ud. Efter ”Stubborn Love” annoncerede de for publikum, at de ville spille et covernummer af Tom Petty, fordi tiden var til det. Således blev en smuk version af ”Walls”, det sidste vi hørte fra The Lumineers på denne smukke solbeskinnede dag.

The Lumineers, Tinderbox, TB19, TB19g, Blå Scene
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

Se Eskil J. Nielsen-Ferreiras billeder HER