LOC, L.O.C., Tinderbox, TB19, TB19g, Rød Scene
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

L.O.C væltede hele lortet

L.O.C slog fredag aften fast, at han stadigvæk er på toppen efter knapt tyve år på den danske musikscene.

”Martyrium” bragede ud af højtaleren, og L.O.C indtog scenen ekstremt velklædt som altid i sort tøj, og hænderne pakket ind i de snart ikoniske kørehandsker. ”Momentet” og ”Frk. Escobar” fulgte efter, og Liam O’Connor havde publikum med sig fra første ord, der blev spyttet i mikrofonen.

”At være til en koncert med os, er som at være i et forhold med os. Så nu når I har smilet igennem tre sange, er det på tide at I får noget depressivt pis” lød det kækt fra L.O.C, mens publikum pustede ud efter ”Frk. Escobar”. ”Hvorfor Vil Du Ik?” blev herefter leveret med en intensitet og ægthed, som kunne mærkes i de fleste af Tusindårsskovens afkroge.

Gadedrengen er blevet voksen

Det er efterhånden mange år siden, at L.O.C hev sig selv op fra afgrunden, hvor han var endt grundet et enormt alkoholmisbrug, der var tæt forbundet med hans tidlige rapstjerne-liv, hvor hverdagen var centreret om druk og vilde optrædener. Der er ingen grund til at dvæle ved fortiden, men ej heller foragten den – og præcis den indstilling ses hos den snart 40-årig Liam O’Connor, som spillede hits som ”Drik din hjerne ud”, der er udsprunget fra den svundne fortid, til festivalpublikummets store begejstring.

Det kommende album, Ekkokammer, har været længe undervejs, og i foråret præsenterede han en del af albummets nye sange ved koncerter i Danmarks fire største byer. Tinderbox blev heller ikke snydt for en forsmag på, hvem L.O.C er efter knapt tyve år på den danske musikscene. Den århusianske gadedreng er blevet voksen, og på balladen med samme titel som albummet, gav L.O.C en tiltrængt verbal lussing til den polerede livsstil som tilstræbes og praktiseres af mange i dag.

De bedste de er okay, men de bliver aldrig Liam

L.O.C. har ikke brug for exceptionelle sceneshow-effekter, for at levere en ophøjet og mindeværdig koncert, han har nok karisma og format til at fange publikums opmærksomhed uden. Koncerten på Tinderbox var et perfekt sammensurium, af alt det bedste fra hans karriere, hvor sætlisten rummede både de gode gamle, som altid får publikum helt op at ringe og det spritnye.

På ”Regel 1#” og ”Århus V Veteran” fik L.O.C. besøg af sin gamle homeboy Marwan, og sammen hævede de intensiteten med rå hårdtslående rim.

Da enden nærmede sig, kom der alligevel et tvist, som bar præg af alt andet end en hardcore rap-attitude. L.O.C. præsenterede nemlig en ny og mere ”folkelig” version af ”Undskyld”. Med akustisk guitar ved sin side, fik han publikum til at rappe hele første vers, inden han kækt stoppede seancen og lod det rigtige beat ramme Tinderbox.

L.O.C mindede alle på Tinderbox om, hvorfor han er Danmarks bedste rapper.

LOC, L.O.C., Tinderbox, TB19, TB19g, Rød Scene
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

Se Eskil J. Nielsen-Ferreiras billeder af L.O.C lige HER