Popkometen Sigrid sejrede trods skavanker

Det norske popstjerneskud er efterhånden vanlig gæst på dansk grund. Hun har optrådt til SPOT Festival, i VEGA, og både i 2017 og 2018 besøgte hun Roskilde Festival. I år var turen så kommet til Tusindårsskoven på dette års Tinderbox i Odense.

Sigrid er endnu ikke fyldt 23 år. Alligevel er hun allerede nu godt i gang med at nedlægge den internationale popscene. Hun er efterhånden fast inventar på alverdens festivaler rundt om i verden (heriblandt både Coachella og Glastonbury), og hendes debutalbum ”Sucker Punch” er én af dette års bedste popudgivelser.

Sigrid har lagt sig komfortabelt i slipstrømmen på det felt af kvindelige, skandinaviske artister, der har været ophavskvinder bag en ny bølge af kraftfuld girl power. Det er da heller ikke svært at finde sammenligninger mellem Sigrid og vores egen MØ. Med den hæse vokal og skarpe HEY!s vækker hun dem blandt publikum, der af uransaglige årsager ikke måtte være fuldt opmærksomme.

Lavmælt stil – euforisk synthpop

Med sin efterhånden karakteristiske afdæmpede stil indtrådte Sigrid scenen iført mom jeans, hvid t-shirt og sorte Converse. En kortere frisure end vanligt var det eneste, der stak ud fra den ellers konsistent diskrete stil.

Hvor Sigrids påklædning velsagtens kan beskrives som afdæmpet, kan hendes lyd generelt karakteriseres som det stik modsatte. Det var da også under bombastiske single-hits som åbningsnummeret ’Sucker Punch’, ’Plot Twist’ og ’Don’t Kill My Vibe’ at forbindelsen mellem publikum og Sigrid var bedst. Disse sange viste med al ønskelig tydelighed, at publikum var kommet for at danse. ”Of course,” indrømmede Sigrid, ”you’re Danish” med en slet skjult hentydning til vores ikke-helt-så diskrete festival-opførsel.

Sigrid, Tinderbox, TB19, TB19g, Teltscenen
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

God vokal trods sygdom

Med sange som ’Strangers’, førnævnte ’Plot Twist’ og ’Fake Friends’ viste Sigrid, at hun mestrer noget af den samme ”crying on the dancefloor”-disciplin, hvor svenske Robyn længe har været den ubestridte mester. Men det var især på balladen ’Dynamite’ at Sigrids tekniske kunnen for alvor kom til udtryk. ”Er det playblack?”, spurgte en fyr blandt publikum mig, hvilket må tolkes som et det ultimative kompliment til den norske sangerinde, der endda afslørede, at hun den seneste uge har været ramt af slem influenza.

Hvis du ikke tidligere har haft fornøjelsen af at overvære Sigrid live, var der sikkert ikke noget ved aftenens optræden, der virkede energiforladt. Men sammenlignet med især sidste års optræden på Avalon på Roskilde Festival var det som om, vi ikke fik samme stage presence og fandenivoldske energi, som Sigrid normalt er garant for.

Dette skal dog ikke tage noget fra, at Sigrid leverede en gedigen popfest. Med storhittet ’Strangers’ og ’Don’t Feel Like Crying’ fra debutalbummet lukkede hun det knap 60 minutter lange set af og kæmpede sig – til trods for skavanker – til en sejr hos de popglade festivalgængere.

Sigrid, Tinderbox, TB19, TB19g, Teltscenen
Foto: Eskil J. Nielsen-Ferreira

Se resten af Eskilds flotte billeder fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Cecilie Dollerup Ertmann
Cecilie Dollerup Ertmann
Selvudnævnt popsvin med stor forkærlighed for Beyoncé og Lady Gaga. Synger i badet men kun på amatørbasis.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her