J Balvin, Tinderbox, TB19
Foto: Lasse Lagoni

J. Balvin fik aldrig latinfesten helt i gang

 

J. Balvin er en af tidens hotteste latinstjerner, men det var en blandet fornøjelse, da han optrådte for første gang i Danmark på Tinderbox.

Den colombianske reggaeton sanger J. Balvin har igennem de seneste år slået sig fast som en fremtrædende figur på den internationale musikscene. Han debuterede i hjemlandet tilbage i 2009, men brød igennem den amerikanske lydmur i 2012. Siden da har han samarbejdet med flere store artister som; Justin Bieber, David Guetta og Pharell, hvilket har gjort ham til en af tidens hotteste latinstjerner. Koncerten på Tinderbox var den første på dansk jord, og allerede inden koncertstart stod de første dedikerede fans klar med det colombianske flag i hænderne.

Halvlunken latin

Det colombianske flag tonede som det første frem på storskærmen bagerst på scenen inden J. Balvin trådte frem med regnbuefarvet hår og farvestrålende tøj. ”Reggaeton” var aftens åbningsnummer og blev stærkt efterfulgt af hits som ”Con Altura” og ”X”, som instinktivt fik mig til at drømme om eksotiske egne, men den gode begyndelse varede ikke ved.

Inden koncerten havde jeg en formodning om, at den enten ville blive en kæmpe fest eller en slem skuffelse. Ingen af delene var tilfældet. Derimod blev det til en rutsjetur frem og tilbage mellem de to modpoler. Det samlede indtryk endte derfor med at være middelmådigt på flere niveauer. J. Balvin havde ellers kræset lidt for sceneshowet med sjove grafiske illustrationer, der inviterede publikum ind i et farvestrålende tegneserieunivers. Latinfænomenet hev ligeledes en god mængde dygtige dansere med på scenen, hvilket tilførte energi og inspirerede til selv at ryste hofterne, men desværre ikke nok. Mange blandt publikum udviste kun et halvhjertet engagement i koncerten. Om årsagen var det tidlige tidspunkt til tunge latinrytmer eller det faktum, at manden er spansktalende og dermed ikke kunne få alle til at synge med, er spørgsmålet.

Farverig fest

Resultatet af samarbejdet med Cardi B og Bad Bunny ”I Like It” var et af koncertens højdepunkter, hvor publikum havde en chance for at synge med på omkvædet. Sangen fik tilført en sjov gimmick, i form af to dansere udklædt som karikaturer af Bad Bunny og Cardi B, som vi husker hende fra coveret på hendes debutplade.

”Mi Gente”, tør jeg godt at påstå, var sangen alle ventede på. Sangen som sikrede J. Balvin titlen som den mest streamede artist på Spotify, hvormed han slog selveste Drake af tronen og fik Beyonce til at optræde på en remixversion af kæmpehittet. Det i sig selv må siges, at være en bedrift af de lidt større. Reaktionen hos publikum var heller ikke til at tage fejl af, da signaturlyden røg ud af højtaleren. Midtvejs blev tempoet øget og bassen skruet helt op, alt imens at scenen blev fyldt op af farverige tegneseriefigurer. Festen som ellers til tider var flad ramte her sit maksimum – og så var det slut.

J Balvin, Tinderbox, TB19
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasse Lagonis billeder HER