Die Antwoord, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

Die Antwoord var freaky og bizarre

I et hæsblæsende, medrivende vanvittighedsshow fik sydafrikanske Die Antwoord sat punktum på Heartland Festival 2019. Og sikke et punktum.

Med en blanding af ultra freaky hip-hop og syge pumpende elektroniske melodier som ”Fatty Boom Boom” og ”Banana Brain” var det tydeligt, at det kun var den hårde kerne, der var tilbage efter tre dage med mudder, regn og flere koncerter. Der var nemlig ikke mange ældre mennesker at spotte omkring Greenfield Stage, da Ninja og Yoladi, som er hovedpersonerne i Die Antwoord, gik på scenen klokken 01:00 med deres DJ, dansere og backup rappere.

Den ene hovedperson, Ninja, som er det mandlige bandmedlem, var utrolig frisk, og det føltes virkelig som om, at han var klar til at have en kæmpe fest. Når han rappede på scenen, mumlede han, men de to gange han kastede sig ud blandt publikum for at crowdsurfede, og folk bar ham rundt, lød han bedre, end han gjorde på scenen. Måske var der de med fremmede hænder på hans krop, der gjorde noget godt for ham. Yolandi derimod virkede utrolig reserveret. Det var ikke mange gange, at hun stod med front ud mod publikum.

Jeg har længe proklameret, at bookingen af Die Antwoord til Heartland Festival er en af de bedste festivalsbookinger i år. I en kvarters mash-up med sangene ”Ugly Boy”, ”Cooke Thumper!”, ”Baby’s on Fire” og megahittet ”I Fink U Freeky” beviste de, at bookningen var genial. Die Antwoord ikke er for sjov, hvilket også kunne lugtes, da der stille og roligt fløj en hashsky over folkemængden

 

Die Antwoord, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

Selv Tivoli ville sige “skru op”

Nar man annoncerer Die Antwoord, som hovednavn til en festival, så forventer man at se Die Antwoord. Man forventer ikke at se en eller anden ligegyldig rapper rappe om at have sex med en pige. De skulle slet ikke have været med og var fuldstændig ligegyldigt. De skulle være blevet hjemme.

En ting som var besynderligt med Die Antwoord, er at udadtil virker de ret ligeglad med ting som materielle ting, tøjskift og at overholde lydniveauet. Lørdag aften skiftede de på den ene side tøj så mange gange, at selv Beyoncé ville være misundelig, og spillede på den anden side så lavt, så selv Tivoli ville bede dem skrue op – uden at få klager fra boligforeningerne rundt omkring rådshuspladsen.

Koncerten sluttede af med deres gennembrudshit ”Enter The Ninja”, og var et besynderligt farvel. Sangen var middelmådig, og folk kunne ikke te sig som idioter, da sangen ikke var særlig indbydende til fest. Det ville måske have været bedre at slutte af med ”I Fink U Freeky”, som jo er en af gruppens største hits, men slutningen var samtidig også lidt sød, da Yolandi med sin karakteristiske skingre stemme kunne sige ”Bye Bye Denmark”, uden det virkede mærkeligt og malplaceret.

Die Antwoord spillede op til fest, men rent kvalitetsmæssigt så kom den aldrig helt i gang.

Die Antwoord, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

Vil du se flere freaky festbilleder fra koncerten, så kan du klikke lige HER!