The Minds of 99, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

The Minds Of 99 var stjernerne på himlen

I sin karakteriske røde hættetrøje og sit utrolige markerede ansigt stod Niels Brandt i front for en dansk nattefest natten til lørdag på Heartland Festival.

En fest som indeholdte opskriften på en perfekt psykedelisk rejse, hvor hallucinationer om Niels Brandt, solen fra deres album Solkongen og skyggedyr ville være helt normalt.

Noget som var unormalt, var energiniveauet ved The Minds Of 99. Deres koncert varede fra klokken 01:00 til 02:15, og de formåede stadig at rammen den helt rigtige stemning. Stemningen blev kun bedre da “Solkongen”, “Det Er Knud Som Er Død” og “Stor Som En Sol/Flad Som En Pandekage” blev spillet til stor begejstring for alle natteravnene.

Det var forfriskende at se et band, der havde andet end instrumenter med på scenen. The Minds Of 99 havde taget scenografi med. Den bestod af nogle enkelte afskærmninger til trommerne og klaveret samt to trapper op til en forhøjning og en række bannere med helleristninger og kultmotiver. Simpelt, rødt og gennemført opsætning der passer godt til det danske band.

The Minds of 99, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

The Minds Of 99 var stjernerne på himlen

“Ma Cherri Bon Bon” og “Stjerner på Himlen” var uden tvivl blandt publikumsfavoritterne, og hvis anmeldelsen var baseret på deres jubel, så havde de fået topkarakter. De formåede at skabe den fest folk ønskede at have.

Tidligere på Heartland Festival skrev vi, at et band lød bedre på Spotify end på scenen. Ved The Mind Of 99 var sagen lige omvendt. De fik med deres kraftfulde optræden deres studieoptagelser til at lyde som halvfærdige demoer. Showet tilfredsstillede alle sanser, og musikken var utrolig livlig og indlevende.

Hvis det var op til The Minds Of 99, så fortsatte deres koncert til længere ud natten end de var programsat til. Energiniveauet fik det til at virke sådan, og det fremmødte publikum var ligeledes klar til at ofre deres nattesøvn for, at kunne blive ved at med at feste. Når Niels Brandt i sangen “Alle Skuffer Over Tid” synger ‘Jeg vil mere, altid mere’, så mener han det. Desværre var det nogle af de sidste ord der fredag nat kom ud af munden før lyset gik ud, og koncerten var slut.

The Minds Of 99 koncerten var fremragende fra start til slut. Det er ikke hver dag, at man oplever et dansk band få en spilletid om natten. Når de gør, så er det fantastisk. The Minds Of 99 var i sandheden stjernerne på nattehimlen.

The Minds of 99, Heartland Festival, Greenfield Stage
Foto: Kent Rasmussen

Har du lyst til at se flere af Kents fede billeder fra koncerten, så kan du klikke lige HER!