Ude Af Kontrol skabte sexmesse i Amager Bio

Fredag aften indtog Munken, Englando og Balken, bedre kendt under kunstnernavnet Ude Af Kontrol, Amager Bio til en koncert som var, ja, fuldstændig ude af kontrol.

Hvis man fik muligheden for at tage til en Ude Af Kontrol koncert eller bruge sin aften hjemme i stuen på at se X Factor, så ved jeg udmærket godt, hvad jeg ville vælge.

Ingen af delene.

Hverken Ude Af Kontrol eller X Factor har en underholdningsværdi, der er værd at se på mere end højst nødvendig, men alligevel vinder Ude Af Kontrol.

I et cirka 60 minutters langt sæt hoppede, dansede og råbte de tre mænd i en pærevælling af technobeats og en mærkelig form for Hiphop. Med sange som ”Velsignet – Har Det Godt pt. 2”, ”Snehvide Med De 7 Små Poser” og ”Jantelov” fik de gjort publikum sjask forelsket i dem selv. I sidstnævnte sang har de lavet en dans til omkvædet. Det var især imponerende, at det var samme dans som man kan se i musikvideoen som også kort blev fremført til koncerten.

Om menneskerne i Amager Bio var spritstive på coke suget op fra et røvhul eller noget helt tredje, ved jeg ikke. Stemningen var eksplosiv lige meget hvad. Selvom fremmødet kun var på cirka 400 mennesker, så var det klart, at de mennesker der elskede at være ude af kontrol stod forrest. Bagerst stod de typer, der blot nød musikken med en fadøl i hånden og piller i baglommen. Hvordan man kan nyde Ude Af Kontrols musik er mig en gåde, men hver sin smag.

Ude Af Kontrol, Amager Bio, 050419
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Sexmesse på Amager

Ude Af Kontrol har også en morale over sig. Med sangen ”Jantelov” hvor drengene blandt andet synger ”Fuck den jantelov, bare ha’ det sjovt”, er de et godt forbillede, for de mennesker der valgte at bruge deres fredag aften på at gå amok i Amager Bio. Et af Jantelovens ti bud siger: Du skal ikke tro, at du er noget. Til aftenens koncert sagde Munken, Englando og Balken det som mange andre siger højt og tydeligt: Fuck Janteloven. Når de ovenikøbet snakkede om, at man aldrig nogensinde skal give op og, så har gutterne nok fat i den lange ende med sangen “Ikk’ Giv Op”.

Med oppustelige penisser, bare maver og sange om sex blev man i tvivl, om sexmessen var rykket til Amager Bio. Med alle de mindreårige piger og drenge iført nærmest ingenting på kroppen var det et sexshow forklædt som et halbal. Et sexshow hvor højdepunkterne var ”3xK”, ”Velsignet” og en dværg, der smadrede en guitar uden grund.

Ude Af Kontrol spillede en koncert, hvor nærmest alt blev overladt til tilfældighederne. Gutterne har en vild energi, og det kan man ikke tage fra dem. Det blev bare meget hurtig ensformig, når alle sangene havde et drop, der mindede meget om hinanden. Desværre var Ude Af Kontrols lydmand fuld og ødelagde oplevelsen flere gange. Det betød, at omkvædet i ”Snehvide Med De 7 Små Poser” og klassikeren ”Fuck Boi” blev destrueret og de måtte stoppe kortvarigt.

Ude Af Kontrol, Amager Bio, 050419
Foto: Mathias Gehler Bach Andersen

Har du lyst til at se Mathias’ vanvittige billeder fra koncerten, så kan du klikke lige HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her