Poplish på Tønder Festival 2018

Festivalsæsonen er med Tønder Festivalen nu officielt slut, og hverdagen er stille og roligt begyndt at melde sin ankomst. Men inden vi når så langt, så skal vi gøre status over Tønder Festival. For Poplish var Tønder Festival en førstegangsoplevelse, og selvom regnen i lange perioder væltede ned over festivalpladsen, så fik vi mange specielle oplevelser med os hjem.

Hvis man kigger på musikbookingen på året Tønder Festival, så var smilet ikke særlig stort. Hovednavnmæssigt, så har der ikke været et stort navn som virkelig samlede publikum. Det tætteste man kom på at et trækplaster, var Lukas Graham, The Mavericks og Oysterband – men ikke engang dem kunne fylde pladsen ud. Begge bands stod højt på Tønders ønskeliste – og skulle festivalen i fremtiden købe de helt store navne, skal der flere betalende gæster med for at øge et bookingbudget.

Selvom Tønder Festival har en tradition for at være en festival for det ældre publikum, så kan man godt blive i tvivl, om de har læst eller hørt om Emma Gads bestsellerbog Takt og Tone. Festivalpladsen var dagen igennem nydeligt opryddet, men når det handler om det meget udskældte punkt  – at snakke under en koncert så er sagen en helt anden.

Poplish oplevede under William Prince, The Lone Bellow og Annika Aakjær at folk blev tysset på, og enkelte gange blev der sågar råbt ”Hold nu kæft”. Det er utroligt, at folk ikke snart lærer, at al snak under koncerter er forstyrrende for helhedsoplevelsen.

Tønder Festival, Opsamling 2018
Foto: Helle Arensbak

Fede momenter

Men når det er sagt, så oplevede vi bestemt også nogle fede momenter. Blandt andet var Sam Kelly & The Lost Boys, JD og Tyler Childers nogle af de bedste oplevelser vores anmelder og fotograf nogensinde har haft. Udover dem, så stod den ensomme ulv William Prince og den sky Colter Wall stærkt ud.

Det nyere koncept med Women’s og Gentlemen’s circle ser ud til at være et bærende element i Telt 1. Poplish tog oplevelsen til sig, og vi er store fans. Konceptet er fantastisk, og giver de forskellige artister en mulighed for at vise en anden side af dem selv og deres bagkatalog. Det kan du læse mere om HER.

Vi håber, at der næste år vil blive tænkt over placeringer af flere kunstnere. Det undrende os, at et band som The Lone Bellow skulle på Open Air scenen. Selvom Open Air scenen er Tønder Festivals hovedscene, så giver teltene bare det bedte helhedsindtryk til en koncert. Women’s Circle arrangementet blev en kæmpe succes, og særligt Irish Mythen skilte sig ud. Dagen efter skulle hun spille i Pumpehuset, men her er teltoplevelsen altså at foretrække.

Tønder Festival, Opsamling 2018
Foto: Helle Arensbak

Det vigtigste er fællesskabet

Tønder Festival er en af de bedste festivaler i Danmark. De har for det meste god lyd, gode siddeforhold, plads til børnefamilierne, utallige af smagsoplevelser i form af mad og drikke. Vigtigst af alt er fællesskabet. Fællesskabet bagved mellem artister, de frivillige og andre godt folk. Som en del af pressekorpset, så var det en sand fornøjelse.

Maria Theessink, som er kunstnerisk leder og pressechef for Tønder Festival, har en hel særlig evne. En evne for at finde artisterne inden de får deres gennembrud. På det punkt er Tønder Festivalen muligvis også en af de festivaler i Danmark der tager de største chancer.

Tønder Festival er ikke længere kun et sted for pensionister og cowboyhatte, men en festival hvor alle aldre er velkommen.

Tønder Festival, Opsamling 2018
Foto: Helle Arensbak

Du kan se flere af Helles fede billeder fra festivalen ved at klikke lige HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her